Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Eten 31 aug 2017

Shhht niet verder vertellen, maar zo kies je de snelste kassa bij de supermarkt

Of ik nu met of zonder kinderen in de supermarkt ben, ik wil best slenteren langs de schappen (zonder de kinderen), maar in de verkeerde rij staan bij de kassa’s, dat is me toch een partij irritant. En dan ga ik wisselen. Iets wat je dus nóóit moet doen. Experts bieden nu de helpende hand.

Snelste kassa

Vaak genoeg heb ik staan wikken en wegen. Welke rij zal sneller zijn, die met de meeste mensen met weinig boodschappen of die met één grote kar vol met boodschappen? Feit is dat ik zo kort mogelijk in de rij wil staan met mijn kinderen, om te voorkomen dat ze het strategisch opgestelde snoep gaan opeten of weer verdwijnen richting computerspelletjeshoek. Of erger, de supermarkt afbreken en op het matje moeten komen bij de supermarkt manager. Wat weer slecht afstraalt op mij.

Gelukkig is de oplossing nabij. Het gerenommeerde The New York Times heeft experts ondervraagd en stelde een lijst op met do’s en don’ts om efficiënt en snel bij de juiste kassa je boodschappen af te rekenen.

1. DO:

Een professioneel bedrijf genaamd Same Ole Line Dudes staat zelf in de rij voor ons stervelingen om echt te weten wat er gebeurt. Zo blijkt dat mensen de neiging hebben om rechts te bewegen. De linker kant kiezen zorgt dus al voor een voorsprong op de ‘sukkels’ die zo nodig de rechterkant op bewegen.

2. DO:

Dan heb je de meneer met de briljante wiskundige app Studio Desmos, die berekeningen voor je maakt en dat leidt tot het volgende leuke, verrassende sommetje en tip: ga achter iemand staan met veel boodschappen in zijn kar, in plaats van de iets langere rij met mandjes met weinig boodschappen. Het duurt namelijk gemiddeld 41 seconden per boodschapper om de cassière te begroeten, te betalen, gedag te zeggen en weg te gaan. Per artikel duurt het 3 seconden om te scannen. Kom je uit op zes minuten bij een persoon met honderd artikelen in zijn wagentje, maar zeven minuten als je achter vier mensen staat met ieder twintig items in de mand. Eén minuut gewonnen, hoera!

3. DON’T:

Kwebbel cassières. Die moet je vermijden. Nu deed je dat waarschijnlijk al, maar hier is het bewijs. Als je altijd naar dezelfde supermarkt gaat dan leer je je pappenheimers achter de kassa wel kennen en weet je wie je moet hebben gebaseerd op werkethos, kletsethos en zo veel meer.

4. DO:

Spot mensen met een fascinatie voor hetzelfde eten. Houdt iemand enorm van Tony Chocolonely, of heb je een ‘HHHaaaammmsteren’-type in het vizier. Ren erheen. Dat scant sneller want 1x scannen maal vijf items is twee handelingen.

5. DO:

Gaat de rij naar meerdere kassa’s? Spring erin. Is het een één rij die één kassa sliert, vermijd hem dan liever.

6. DO:

Schakel je kinderen in. Zijn ze enigszins groot genoeg om boven de band uit te komen, split en duw wat spullen in een mandje. Wie is er eerst aan de beurt? Niemand kijkt, tjop ‘ik kom eraan schatje!’

Bron foto: Annemariesintjago

Reageer op artikel:
Shhht niet verder vertellen, maar zo kies je de snelste kassa bij de supermarkt
Sluiten