Eva Dusch
Eva Dusch Eropuit 12 okt 2015

Shoppen zonder schuldgevoel? Kijk eens naar deze producten voor je kids!

Duurzaamheid. Het woord kunnen we bijna niet meer hóren. Hoeft ook niet, zolang je ‘m maar wel in je achterhoofd houdt. Daarom snorden we de leukste verantwoorde items op voor je kids.

Schaamden we ons eerst misschien nog kapot voor onze duurzame (want stoffige) aankopen, tegenwoordig kun je het niet vaak genoeg laten vallen in je sociale kringen. Laat staan op social media. Prima om van de daken te schreeuwen dat je rekening wilt houden met mens en milieu, maar het is nog beter er ook echt naar te handelen. Niet lullen maar poetsen dus. En deze mooie en fijne producten laten zien dat dit helemaal geen ver-van-je-bed-show hoeft te zijn.

[STAP stap=”1″]

Wasbare luiers

Webwinkel Pandababy heeft tot doel ouders bewust te maken van de mogelijkheid om voor wasbare luiers te kiezen. Want fijn dat het hip is, maar laten we vooral stellen dat het beter is voor het milieu. Het merk heeft dit najaar twee nieuwe prints in de collectie opgenomen; een met vrolijke kindertekeningen en de andere met een lief uiltje.
€15,25 (inclusief standaard inlegger)

[STAP stap=”2″]

Dr.Martens

Wat maar weinigen weten is dat deze stoere boots semi-duurzaam zijn. Verantwoord schoeisel voor de kleine rebel.
€145 via dr. Martens

6x bewijs: hippe kinderkleding en ecologisch gaan prima samen>

[STAP stap=”3″]

DIY: Kinderspeelgoed als accessoire voor volwassen

Aangezien een kind nog weinig last heeft van zijn geweten, zul jij deze rol voorlopig nog even op je moeten nemen. En dat geldt ook voor al die plastic ‘troep’. Speelgoed recyclen of zelf maken valt dus ook zeker in de categorie: ik ben zo lekker duurzaam bezig. Kijk maar naar deze of deze voorbeelden.

[STAP stap=”4″]

Ed de Olifant

Joolz kennen we natuurlijk van de kinderwagens, maar komt nu op de proppen met hun eerste up-cycled (oude spullen nieuw leven inblazen) product compleet gemaakt van fleece, afkomstig uit Joolz slaapzakken uit voorgaande collecties.
€35

[STAP stap=”5″]

Grrrr! Goeie schoen

TOMS staat bekend van zijn idealistische visie. Voor hun nieuwe Big Cats Collection hebben ze de handen ineen geslagen met National Geographic om aandacht te vragen voor de noodzaak deze majestueuze dieren (leeuwen, tijgers, panters etc) de komende generaties blijvend te beschermen.
€38

Goed om te weten: hier koop je mooie eco-jeans>

Reageer op artikel:
Shoppen zonder schuldgevoel? Kijk eens naar deze producten voor je kids!
Sluiten