Inga Stoit
Inga Stoit Lifestyle 23 februari 2019

Huh wat? Er bestaan nu sieraden waarin borstvoeding verwerkt is

Borstvoeding is iets prachtigs. Veel moeders zien dit als iets magisch moois en sommige van hen willen dit voor altijd met zich meedragen. Dat kan nu, want je kunt namelijk een sieraad laten maken waarin je borstvoeding is verwerkt.

Hoe maakt men dit?

Om te beginnen heb je 1 gram borstvoeding nodig, vervolgens wordt de moedermelk gebruikt in een proces waar extreme warmte en verkoeling komt kijken. Daarnaast wordt er een chemische stof gebruikt om de moedermelk te behouden. Door deze stof wordt de textuur anders, je krijgt een gestolde massa en die kun je vervolgens bewerken in kettingen, armbanden, oorbellen en ringen.

Hoe ruikt het?

Het ruikt naar niks, mits je het goed maakt natuurlijk! Als het conserveringsproces niet goed is uitgevoerd heb je kans op bacteriegroei, verkleuring en rotting. Dus het is niet aan te raden om hier zelf een zondagmiddag voor uit te trekken.

Hoe ziet het eruit?

Het lijkt heel erg op opaal, je krijgt als het ware een room-witte steen. De exacte kleur hangt van de borstvoeding zelf af, soms kan het ietwat gelig zijn. En qua juwelier wil dit ook verschillen, want sommige juweliers zullen er een laagje glinstering over aanbrengen, voor extra glans.

Waarom doen vrouwen dit en waar laten zij het maken?

Er zijn vrouwen zijn die de periode rondom borstvoeding koesteren. Zij vinden dit een van de meest speciale en meest liefdevolle momenten in hun leven en willen dit voor altijd bij zich dragen. Het in Australië gevestigde Beyond the Willow Tree verscheept wereldwijd, uiteraard duurt het wel een poosje voor jouw ring gefabriceerd is. Wil je hier meer informatie over? Klik dan hier.

LEES OOK: Deze 5 moeders vertellen over hun eerste jaar als moeder

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Huh wat? Er bestaan nu sieraden waarin borstvoeding verwerkt is
Sluiten