Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Relatie 16 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

7 signalen dat jullie fling tot een serieuze relatie kan leiden (volgens een relatie-expert)

Van de eerste date tot eindeloze telefoongesprekken en logeerpartijtjes: de meeste relaties verlopen via een soortgelijke tijdslijn. Maar soms is het toch knap lastig om erachter te komen of jullie fling tot meer zal leiden of niet. Heb jij een nieuwe vlam aan de haak geslagen en vraag je je af jullie ooit een serieuze relatie aan kunnen gaan? Volgens een relatie-expert zijn dit de signalen dat jullie prille verstandhouding wel degelijk een staartje heeft!

Verlangen

Hoewel het misschien een tikkie voor de hand ligt, is het een goed teken als jullie écht naar elkaar verlangen. Als jullie elkaar een tijdje niet hebben gezien en jullie kunnen niet wachten op af te spreken zit ‘t helemaal goed. Het moet natuurlijk geen obsessie worden; teveel van het goede is ongezond. Jullie moeten elkaars leven verrijken en absoluut niet opvullen! Ben je gelukkig, maar maakt je lief je gelukkiger? Dan is er sprake van a healthy rela!

via GIPHY

Meningsverschillen

Jullie hoeven het natuurlijk niet over alles eens te zijn – dat wordt ook zo saai -, maar over het algemeen is het wel fijn als jullie op één lijn staan. Als jij héél graag in het buitenland wil gaan wonen en je nieuwe vlam absoluut niet van veranderingen houdt belooft dit niet veel goeds voor jullie toekomst. Terwijl er makkelijk compromissen te sluiten zijn als jij graag sushi wil eten en je lover juist trek heeft in pasta. Zodra jullie verschillen overwinnen, compromissen sluiten en elkaars mening respecteren is dit een goed teken!

via GIPHY

Goede seks

De kans is groot dat jullie eerste keer niet bepaald van een leien dakje ging. Jullie moesten elkaar immers nog leren kennen, ook tussen de lakens! Nu hoeft je vlam geen sexpert te zijn, maar er valt niet te ontkennen dat goede seks een belangrijke rol speelt binnen relaties. Een slechte beurt kan weleens voorkomen, maar bij slechte seks op regelmatige basis moeten er alarmbelletjes rinkelen. Als je om iemand geeft wil je diegene op alle vlakken pleasen, nietwaar?

via GIPHY

Vertrouwen

Een leugentje om eigen bestwil lijkt misschien onschuldig, maar als je jezelf hierop betrapt is dit een rode vlag. Ook wanneer je je lover wantrouwt – om welke reden dan ook – is het verstandig om goed na te denken of je jullie rela wel naar een serieuzer niveau wil tillen. Vertrouwen is key, no need to say more! 

via GIPHY

Communicatie

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken, maar communicatie is hartstikke belangrijk. Zolang jij je gevoelens niet deelt, krijgt je partner geen kans om hier iets mee te doen en vice versa. Uiten jullie je gevoelens, praten jullie kleine akkefietjes uit en communiceren jullie over het algemeen op een volwassen manier met elkaar? Ga zo door!

via GIPHY

Roddelen

Als je lief iets doet wat jij niet zo prettig vindt ben je heel snel geneigd om dit met je vriendinnen te bespreken. Natuurlijk is het niet erg om je emoties af en toe te delen, maar als je aan de lopende band klaagt over je partner is dit geen goed teken. Ben je gelukkig in jullie liefdesaffaire? Dan is het logisch dat je vaker positief dan negatief over je vlam praat. Zodra je alleen maar negatieve dingen weet te melden is dit bad news. 

via GIPHY

Fix it!

Als je (één van) de bovenstaande punten herkent, wil dit niet zeggen dat je relatie gedoemd is te mislukken. Jullie affaire is nog pril, en jullie liefdesverhaal kan dus nog alle kanten opgaan. Alle minpunten kunnen worden opgelost door een beetje effort. Hebben jullie slechte seks? Praat hier dan over! Zijn er vertrouwensproblemen? Vind een manier om deze samen op te lossen. Maar luister uiteindelijk naar wat je hart je ingeeft, want stiekem weet je diep van binnen of jouw vlam in je ideale toekomstplaatje past of niet.

via GIPHY

Lees meer over prille relaties:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

EliteDaily

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme