Inga Stoit
Inga Stoit Mind 24 jan 2019

Dit zijn de signalen dat je werk en privéleven uit balans raken

Een gezonde verhouding tussen je werk en privéleven is niet altijd makkelijk. Je neemt je werk mee naar huis, terwijl er daar eigenlijk genoeg andere taken op zich wachten. Hierdoor kan het soms voelen alsof je de grip kwijt raakt.

Je ervaart een onmacht, omdat je simpelweg niet alle ballen even hoog kunt houden. Dat voelt niet fijn, en daar wil je verandering in aanbrengen. Denk jij dat je werk en privéleven uit balans raken? Check hieronder de waarschuwingssignalen:

Je voelt je niet vervuld

Tegenwoordig lijkt het wel alsof iedereen zijn of haar droombaan leeft. Je komt het vooral tegen op social media, want de mindere aspecten van het leven posten we daar niet zo snel op. Wat je ziet is een vertekend beeld van de werkelijkheid. Je hoeft je werk namelijk niet altijd even leuk te vinden.

Het is oké om naar je werk te gaan en er even geen zin in te hebben. Dit is menselijk. Dus maak je vooral geen zorgen wanneer je je even rot voelt. Verwacht niet dat je je werk altijd maar geweldig zult vinden en doe naast je werk andere dingen waar je voldoening uit haalt.

Je bent altijd gestresst

Je bent gestresst op je werk, maar ook thuis. Er lijkt geen einde aan te komen. Je wilt ook niet dat je gezin daar veel van merkt, dat is het laatste wat je wil, maar stressen is ondertussen zo normaal geworden – het voelt als een tweede aard. Dat iets aanvoelt als normaal wil nog niet zeggen dat het ook normaal is.

Er zijn namelijk momenten geweest waarop je lang niet zoveel stress ervoer en die momenten kun je terugpakken. Spreek jezelf toe en kijk naar wat jou goed zal doen. Misschien heb je gewoon echt even een weekje vrij nodig en kaart je dit aan bij je leidinggevende.

Je checkt je werkmail gelijk bij het opstaan

Door je werkmail gelijk te checken bij het opstaan begin je je dag eigenlijk al gestresst. Je geeft jezelf namelijk niet de kans om even in alle rust op te starten, maar begint gelijk in alle hectiek.

Terwijl de berichten van klanten, bazen, leveranciers en je noemt het, heus wel even kunnen wachten totdat je daadwerkelijk op kantoor bent. Je kunt de dag namelijk veel beter aan wanneer je jezelf wel een stressvrije start gunt. En uiteindelijk is iedereen hierbij gebaat, niet alleen jij, maar ook je baas & co.

Je vrienden geven aan je nooit meer te zien

Wanneer je vrienden aangeven je nooit meer te zien, omdat je alleen maar aan het werk bent, weet je dat er iets mis zit. Blijkbaar ben je zelfs nog in je vrije tijd bezig met werken en hierdoor loop je je sociale contacten mis. Wat natuurlijk reuze zonde is, want het leven gaat over meer dan alleen werken.

Kun jij jezelf herkennen in deze werk en privéleven verstrengelingen? Sla het dan op en spijker je gedrag van de laatste tijd wat bij. Je kunt het namelijk zelf herstellen en een betere balans vinden.

Lees hier: Het kostte deze moeder 6 jaar om weer vriendinnen te maken na haar baby.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit zijn de signalen dat je werk en privéleven uit balans raken
Sluiten