Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Algemeen 19 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Simpele lifehacks voor moeders (deel 2)

Een moeder zit niet stil, moet van huis naar school, naar werk, naar de supermarkt en overal waar ze verder nog naar toe moet. Daar komt bij dat zodra de wekker gaat alles wat moet gebeuren een race tegen de klok is.

Nog meer lifehacks

In deel 1 hebben we al 5 lifehacks met je gedeeld, maar er zijn nog meer trucjes die je móet kennen.

Geen traanogen tijdens uien snijden

Er zijn wel meer trucjes om traanogen tijdens het snijden van uien tegen te gaan, maar deze is wel heel simpel. Snijd de ui naast een lopende kraan, maar je kunt ook een kopje kokendheet water naast je snijplank zetten.

Overkoken tegengaan

Je bent iets aan het koken, even afgeleid en als je terug komt is het overgekookt: je herkent het vast wel. Door een houten lepel of spatel over de pan heen te leggen kookt het water niet meer over. Zo simpel kan het zijn.

Schoenzolen weer wit maken

Pak een oude tandenborstel met wat tandpasta en de zool van oude sneakers wordt weer glanzend wit.

LEES OOK: Beauty hack: 11 trucs met de tandenborstel die niets met tandenpoetsen te maken hebben 

Een houten vloer die kraakt?

Een houten vloer is prachtig, maar het kan voorkomen dat het op sommige gedeeltes kraakt. Strooi wat babypoeder op de plekken waar het kraakt en veeg het zachtjes over de scheuren in de vloer: probleem opgelost!

Haren van de bank verwijderen

Een kat in huis? Heel leuk, maar die kattenharen op de bank zijn minder. Probeer eens met rubberen handschoenen de haren van de bank te vegen, door het rubber gaat dat heel makkelijk.

Een vastzittende ritssluiting

Niks is vervelender dan een rits die ineens niet meer omhoog gaat. Met een potlood is dit heel simpel op te lossen. Ga met de potlood langs de rits en over de sluiting en hij doet het weer.

LEES OOK: De leukste zomervakantie vinden doe je met deze 3 gouden trucs 

Kroontje van de aardbei verwijderen

Haal de “stengel” en het kroontje van de aardbei weg door een rietje in de onderkant van de aardbei te steken en omhoog te duwen. Zo verspil je ook niet veel fruit en kunnen je kinderen (en jij) lekker van aardbeien genieten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme