Janne Vogel
Janne Vogel Relatie 5 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Seksen als nooit tevoren: 5 simpele tips voor hete seks

Goede seks is iets waar vrijwel ieder mens behoefte aan heeft. Wat goede seks precies inhoudt blijft een persoonlijke kwestie, maar volgens experts wordt iedereen gelukkig van onderstaande basispunten.

Je hoeft elkaar echt niet per se vast te binden en gekke speeltjes en sausjes in te slaan; het kan simpel, echt waar.

Enthousiasme is essentieel

Het is makkelijk om enthousiast te zijn wanneer jíj opgewonden bent en/of (bijna) je hoogtepunt bereikt, maar het is zaak om je enthousiasme vast te houden als het niet meer om jou draait. Seks is geen vlug spelletje waarin alles draait om een orgasme; neem de tijd voor je partner en zorg dat hij de tijd neemt voor jou. Geniet van het feit dat je je partner ziet genieten: dat is pas echt sexy.

Penetratie is niet alles

Dit punt is en blijft belangrijk: meer dan 70 procent van de vrouwen komt niet klaar van penetratie alleen. Stimulatie van de clitoris is in de meeste gevallen nodig om een vrouw tot haar hoogtepunt te brengen. Voor heteroseksuele koppels eindigt quality time tussen de lakens vaak toch met penetratie, en alles stopt vaak als de man is klaargekomen. Dit is natuurlijk prima, maar seks is zoveel meer dan dat. Door te variëren met seksuele ervaringen en elkaars gehele lichaam te ontdekken, geef je ‘seks’ een andere betekenis.

Varieer

Seks hoeft geen routine te worden; liever niet zelfs! Houd het spannend door af en toe van ruimte of standje te switchen. doe het een keer in de douche of breng een nachtje door in een hotel… Een plekje buiten doet het ook altijd goed. De mogelijkheden zijn eindeloos. Go bold.

Praat

We zijn een behoorlijk spraakzaam ras, maar in bed zijn we opvallend stil. Logisch, maar openlijk praten over je verlangens en uitspreken wat je lekker vindt, is toch echt de sleutel tot een goed seksleven. Het kan uiteraard ongemakkelijk voelen, maar alle voordelen zijn voor jou. Je hoeft geen uitgebreid gesprek aan te knopen als jullie bezig zijn, maar voor- of achteraf kletsen over alles waar jullie weleens over fantaseren, kan heel sexy zijn.

Wees zeker van je zaak

Dat je van jezelf houdt, is het allerbelangrijkst. Want hoe kun je van een ander houden, als je jezelf niet liefhebt? Het klinkt misschien een beetje cliché, maar ook op seksgebied is het belangrijk dat je eerst jezelf omarmt. Als jij jezelf sexy vindt, vindt je partner je al helemaal onweerstaanbaar. Leer waarderen wat je in huis hebt en voel je comfortabel in je eigen lijf. Verwen jezelf, trek een mooi setje uit de kast en leer jezelf waarderen. Geloof ons, dit doet wonderen in de slaapkamer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Fatherly

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme