Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Kids 19 sep 2017

Zoet! Sinds 1950 dragen alle meisjes uit één familie dit jurkje aan naar de eerste schooldag

De meisjes van de familie Hirt hoeven zich niet druk te maken over wat ze aantrekken op de allereerste schooldag. Alle meisjes dragen al generaties lang hetzelfde jurkje naar de eerste dag van de kleuterklas.

Moeder Jenny Hirt heeft haar beide dochters, Caroline (4) en Ally (6), de gele jurk met paarse details aan laten trekken. Geheel volgens traditie, want het jurkje is al in de familie sinds haar tante Martha Esch het in 1950 voor het eerst aantrok. Jenny’s overgrootmoeder naaide de jurk en Jenny’s oma maakte de versieringen op de jurk.

LEES OOK: 10 x deze foto’s van kinderen voor en na hun eerste schooldag spreken boekdelen

 

Doorgeven en aanpassen

Inmiddels is het jurkje al aan 19 meisjes van de familie doorgegeven. Hierbij heeft het zo’n beetje heel Amerika ‘doorgereisd’ naar zeven verschillende staten: Michigan, North Carolina, Arizona, Oregon, Colorado, Ohio en Florida. Maar hierbij krijgt het wel telkens een eigen ‘touch’. Zo zijn de knopen door de jaren heen veranderd zodat het elk meisje past en heeft Jenny’s dochter Caroline een eigen stijl: ‘Ze wilde niet twee vlechtjes in zoals altijd de traditie was en ze moest en zou haar stoere laarzen erbij aantrekken’, vertelt Jenny aan Huffington Post.

Waardevol

Jenny hoopt dat de traditie van haar familie andere families inspireert om een timeout te nemen van chaos en zich te richten op de dingen die ze waardevol vinden. Jenny: ‘Het is een manier om de herinneringen van familieleden voort te zetten. Zo geven we onze kinderen trots onze tradities door die ons als familie aan elkaar verbonden houden. Het betekent heel veel voor ons.’

Wauw: deze moeder maakt de liefste jurkjes voor haar dochtertjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Huffington Post

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zoet! Sinds 1950 dragen alle meisjes uit één familie dit jurkje aan naar de eerste schooldag
Sluiten