Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 13 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Single moeder van vijf kinderen deelt haar geweldige afstudeerfoto

De 33-jarige Ieshia Champs is een echte trooper. Ze is niet alleen een single moeder van vijf (!) kinderen: in de tussentijd haalde ze ook nog eens cum laude haar diploma en heeft ze nu een doctoraal in de rechtspraak. 

Zelfmoordpoging

Ieshia verloor toen ze 24 was haar moeder aan een hartaanval, de vader van haar twee kinderen aan kanker én haar baan. Ze zakte in zo’n diepe depressie dat ze een zelfmoordpoging deed. Na een gesprek met de plaatselijke kerk vond ze toch de kracht om een studie rechten op te pakken. Die studie wilde ze al doen toen ze nog maar 7 jaar oud was.

Geen spijt

De moeder zag een studie volgen in het begin helemaal niet zitten vanwege haar verantwoordelijkheden voor de kinderen en haar leeftijd. Nu ze studie heeft voltooid en tot de beste 15% van haar jaar behoort, heeft ze absoluut geen spijt van die beslissing – ook al was het loodzwaar en ging het niet zonder slag of stoot.

Cruciale rol

Ieshia stond erop om samen met haar kinderen op haar afstudeerfoto te poseren. Naar eigen zeggen had ze zonder hen nooit haar diploma gehaald en hebben zij een cruciale rol gespeeld. De kinderen overhoorden haar vaak en speelden soms zelfs voor jury zodat ze kon oefenen. Ze gaven haar alle tijd om te studeren.

Dankbaar

‘Soms had ik me opgesloten in de kledingkast als ik me overweldigd voelde. Dan zat ik daar te huilen en te bidden. Mijn oudste zoon David haalde dan al zijn broertjes en zusjes bij elkaar, gaf ze een snack, stopte ze in bad, verzamelde al hun schoolkleding; alles om het mij makkelijker te maken. Ik wist niet eens dat hij het al gedaan, tot ik het wilde gaan doen. Als ik naar de foto kijk moet ik huilen, glimlachen en voel ik me heel dankbaar.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Single moeder van vijf kinderen deelt haar geweldige afstudeerfoto
Sluiten