Samantha Lakker
Samantha Lakker Relatie 18 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Een single moeder daten? Dit moeten mannen weten!

Voor een alleenstaande moeder is het opnieuw betreden van de dating pool echt wel even een dingetje! Niet omdat we niet willen daten (integendeel), maar er zijn veel factoren waarmee we rekening moeten houden wanneer we besluiten het weer een kans te geven.

Als moeders hebben we altijd een miljoen ballen die we tegelijk hoog moet houden. Wanneer je gaat daten voelt het dan net alsof er een mega bal in de mix wordt gegooid, die je dan ook maar een plekje moet geven. Want hoewel daten superleuk kan zijn, voelt het soms als nog een ding om aan de waslijst van dingen die gedaan moeten worden toe te voegen (een ervan is dan natuurlijk ook meteen het wasgoed).

Je bent niet onze eerste prioriteit

Laten we maar meteen maar met de deur in huis vallen. Je komt niet op de eerste plaats, die is namelijk al ingenomen door haar kinderen. Dus als je een berichtje stuurt, maar geen antwoord krijgt, is de kans graat dat we te maken hebben met koken, huiswerk of naar bed gaan. Soms zijn we ook gewoon hartstikke uitgeput en hebben we even niet de energie om te flirten. Tuurlijk zullen we altijd tijd proberen te maken, maar het moet soms nou eenmaal even wachten.

Onze tijd is kostbaar

Een dag bestaat maar uit 24 uur, waarvan wij al die uren moeder zijn. Als we dan tijd voor je vrijmaken, kun je maar beter komen opdagen. Een babysitter krijgen is echt niet zo eenvoudig en het kost natuurlijk ook gewoon veel geld. Dus als we een gaatje in ons drukke schema hebben gevonden wordt het erg geapricieerd als je daar gebruik van maakt.

We zijn niet opzoek naar een replacement dad

Relax, je kunt dus gewoon weer rustig ademhalen. We zijn namelijk echt niet op zoek naar een nieuwe ouder voor ons kind. Tuurlijk is het belangrijk dat je goed met onze kinderen kunt opschieten, maar je hoeft niet te helpen met de opvoeding. Je bent hier voor ons.

Wees een luisterend oor

Als alleenstaande moeder staat er een enorme druk op ons om onze kinderen financieel en emotioneel te verzorgen. Wees het soort vriendje dat kan luisteren naar de dingen waar wij doorheen gaan zonder te proberen alle problemen voor ons op te lossen. We zijn onwijs sterk en hartstikke in staat om onze eigen problemen op te lossen. Maar tegen wat aanmoeding en ondersteuning zeggen we zeker geen nee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Een single moeder daten? Dit moeten mannen weten!
Sluiten