Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 2 mei 2018

Single moeder: ‘Dit is wat ik het allerliefst wil voor Moederdag’

Laura voedt haar dochtertje al vier jaar in haar eentje op. Hoewel ze daar prima tevreden mee is, blijft Moederdag confronterend.

Alleen

‘Natuurlijk staan we stil bij Moederdag, maar het is meestal niet een grote viering wanneer je een single moeder bent zoals ik. Ik herinner me hoe ik op mijn eerste dag als gescheiden moeder met mijn dochter over de boulevard wandelde. Mensen kwamen in grote getale met hun kinderen… en partners. Ik voelde me niet op m’n plek. Het is niet dat mensen naar me wezen, maar ik voelde me wel alleen’, schrijft Laura.

Inmiddels is Moederdag gelukkig geen verdrietige dag meer. Maar het feit dat Laura inmiddels helemaal vrede heeft met de situatie neemt niet weg dat ze niet stiekem hier van droomt…

1. Een relaxte stranddag

Een zonnige stranddag klinkt als de hemel. Ik zou het heerlijk vinden om een paar uur alleen te zijn met een boek, luisterend naar de oceaan, zonder me zorgen te maken over mijn to do-list en rekeningen. Even aan niets anders denken dan het moment.

2. Geen zorgen hebben om geld

‘Ik zou gewoon een dag niet willen denken aan hoeveel geld er binnenkomt en uitgaat. Ik wil iets leuks doen met m’n dochter zonder me af te vragen of ik het wel kan betalen.

3. Een massage

Doe er maar eentje van twee uur lang. Van de fysieke – en mentale voordelen tot de rust en stilte tijdens de hele ervaring – daar kan niks tegenop.

4. Een weekend weg met m’n dochter

Ik zou dolgraag even uit de routine willen stappen met mijn meisje. Even niet denken aan waar we hoe laat moeten zijn. Geen zorgen om de was, de boodschappen en andere nonsens van alledag. Gewoon met haar zijn en spelen, of dat nou op het strand, in het bos of in de stad is.

5. In de toekomst kijken

Ik zou dolgraag willen weten dat mijn dochter aan het eind van de rit alles waardeert wat ik voor haar heb gedaan als single moeder. Dat ik weet dat ik het goed doe. Dat ze weet hoe hard ik heb gewerkt en met hoeveel liefde ik dat heb gedaan. Dat alle beslissingen die ik nu alleen maak en onzeker over ben, achteraf de juiste blijken.

6. Dat iemand anders de afwas, boodschappen en was doet

Dat iemand anders binnenstapt en een hele dag mijn klusjes doet. Ik zou me waarschijnlijk kapot vervelen.

7. Een enorme doos dure chocola

Ik doe altijd zo goedkoop mogelijk boodschappen, maar omdat ik voor een chocoladebedrijf heb gewerkt, weet ik precies het verschil tussen goede – en slechte chocola. Ik zou dolgraag een dikke doos chocola alleen voor mezelf willen. Nope, ik wil niet eens delen met m’n kind.

8. Wat rust en stilte

Iedereen heeft na een scheiding een uniek verhaal. Voor mij is het een aaneenschakeling van ups en downs geweest. Ik zou willen dat al die gekkigheid eindelijk een keer weggaat en ik wat rust krijg. Maar niet teveel rust. Ik ben dol op de lach van m’n dochter en het hectische leven dat we samen hebben opgebouwd.

Reageer op artikel:
Single moeder: ‘Dit is wat ik het allerliefst wil voor Moederdag’
Sluiten