Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Columns 14 maart 2014

Single papa’s op wintersport

Nu Vico single is en enorm trots op zijn kinderen besluit hij weer eens te gaan wintersporten. Met een klein budget…

Ik was een tijdje geleden voor het eerst in vier, vijf jaar weer eens op wintersport. Ik heb het al vele malen eerder gedaan en ik vind het heerlijk maar het is kostbaar. Bovendien houdt A. er niet zo van dus toen we een relatie hadden kwam het er niet van.

De berg op

Omdat een beetje wintersportweek toch al gauw net zo veel kost als twee weken zomervakantie kozen we eerder voor die zomervakantie. Maar de relatie is uit. En je leeft maar één keer. Dus ondanks dat A. en ik met een schuld kampen van zo’n 10 duizend euro dacht ik dat het nu toch wel eens tijd moest zijn om met de kids weer eens de berg op te gaan. Daarbovenop kwam nog het feit dat onze kinderen het echt uitstekend doen op hun scholen. Mijn zoon zit op de middelbare school in het eerste jaar van de Havo en staat gemiddeld een 7,5 en mijn dochter zit in groep zeven en haalt ook mooie cijfers. Buiten dat merk ik dat ze ook nog eens lekker in hun vel zitten.

Onzekerheden

Dat is misschien wel mijn grootste geluk op dit moment: mijn kinderen gaan goed, zijn gelukkig en niet bang om te laten weten hoe ze zich voelen. In deze tijden van onzekerheden in relaties, op het werk en wat al niet meer, zie ik dat als een bijzonder groot goed.
Ik vond het dus tijd om ze te belonen door ze mee naar de bergen te nemen voor een leuke skivakantie. Maar hoe en waar en voor hoeveel en met welk vervoer en dat soort dingen…

Vriendenpret

Al snel haakte mijn goede vriend Marco aan: hij wilde ook mee met zijn twee kinderen die ongeveer even oud zijn als de mijne en elkaar goed kennen van samen spelen. Marco en ik begonnen elkaar aanbiedingen te mailen, per persoon voor één week: 250 euro inclusief skipas. Niet duur, maar maal drie personen is dat 750 euro en dan ben je er nog niet. Op een gegeven moment kwam Marco met het geweldige idee om met een camper naar de sneeuw te gaan.

Wollensokken types

Ik had er al eens over gelezen: winterkamperen, alleen voor wollen sokken types dacht ik. Maar toen kwam de prijs: voor 400 euro heb je een week een camper. Dat is dus je vervoer, met een paar tanken brandstof, en je accommodatie. Natuurlijk komt daar nog sta-geld bij, maar toch! Al met al ben ik voor zo’n 1000 euro met z’n drieën op wintersport geweest!

En volgend jaar gaan we weer, met nog meer (gescheiden) vaders en hun kinderen. De naam hebben we al: de Winter Camper Colonne 2015..!

Reageer op artikel:
Single papa’s op wintersport
Sluiten