Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Relatie 18 nov 2020

Holidays are coming! Dit zijn vijf redenen waarom single zijn tijdens de feestdagen een zegen is

De feestdagen kunnen confronterend zijn als je single door het leven gaat. Iedere kerst zit je tegenover je zus die letterlijk aan de lippen van haar partner vastplakt. Zucht… Hey, cheer up! Er zijn ook redenen waarom je juist blij mag zijn dat je single bent tijdens de feestdagen.

En daar kunnen je kleffe familieleden alleen maar jaloers op zijn…

Single tijdens de feestdagen? No worries!

Deze vijf redenen zorgen ervoor dat jij de feestdagen met een goed gevoel tegemoet gaat.

1. Je hoeft één cadeau minder te kopen

Het is niet niks om een fantastisch, betekenisvol, indrukwekkend cadeau te vinden voor je geliefde. Dit is een missie die je zeker niet moet onderschatten. Hé, heb jij even geluk dat je hier geen zorgen over hebt. Het scheelt een hoop stress en een flinke aanslag op de portemonnee.

2. Je doet gewoon waar jij zin in hebt

Wil je in de foutste kerst pyjama die je hebt voor de duizendste keer naar Love Actually kijken? Niemand houdt je tegen. Trakteer jezelf meteen op chocolademelk met schandalig veel slagroom óf een stomende glühwein…
Dus ben je single tijdens de feestdagen? Neem het ervan en leg jezelf gewoon eens goed in de watten.

3. Het scheelt een aantal vervelende discussies

‘Nee, schat. We kunnen op kerstavond niet naar jouw ouders! Het is bij mijn ouders traditie om dan samen te gourmetten.’ Zo, dat zijn terugkerende discussies die jij in ieder geval niet hoeft te voeren. Je hoeft alleen rekening te houden met de plannen van jouw eigen familie.

4. Je kan het huis omtoveren tot winterparadijs

Misschien zit je helemaal niet op te wachten op deze kersthysterie, maar het kán… Ga helemaal los met het pimpen van je huis, want er is niemand die je tegenhoudt. Knalroze kerstballen, glitters in de boom of een tuin vol knipperende lichtjes. Doe wat je niet laten kan…

5. Geen gênante vragen van nieuwsgierige tantes

Oké, de vraag of je nog steeds niemand aan de haak hebt geslagen haalt soms ook het bloed onder je nagels vandaan… Maar, de vraag wanneer die ring ein-de-lijk aan je vinger komt is nog veel gênanter.

Zie je: single zijn tijdens de feestdagen is echt niet zo gek.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Holidays are coming! Dit zijn vijf redenen waarom single zijn tijdens de feestdagen een zegen is
Sluiten