Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 8 oktober 2015

Single vader leert kapsels te maken bij zijn dochter, én geeft nu andere papa’s les

Jij dacht dat vaders slecht waren met het haar van hun dochter? Dan ken je Philippe Morgese uit Florida nog niet. Hij is namelijk een echte hairstyling pro en maakt de mooiste creaties met het haar van zijn dochter. Hij is zelfs een klasje begonnen om andere vaders ook aan het vlechten te krijgen. Briljant, als je het ons vraagt!

Philippe werd alleenstaande vader van zijn dochter Emma toen ze pas één jaar oud was. Toen had ze nog niet heel veel haar en was hij met een paar speldjes wel klaar, maar inmiddels heeft ze een volle bos waar ze graag staartjes en vlechtjes in wil. Philippe wilde dat heel graag bij haar kunnen maken, dus ging hij aan de slag met wat leuke technieken.

Bron: Facebook

Vlechten als een pro

‘Ik begon dus makkelijk met speldjes, maar toen Emma groter werd breidde ik ook mijn haar-repertoire uit met het maken van staartjes.’ Na veel oefenen is Philippe een echte meester geworden op het gebied van haarstyling. Hij kan inmiddels vlechten als een pro.

Bron: Facebook

Workshop haarstylen

Philippe kreeg heel vaak complimenten over hoe hij Emma’s haar deed en veel mensen vroegen of hij het hen ook kon leren. Toen kwam hij op het geniale idee om een gratis workshop te geven aan andere vaders, zodat zij ook verder zouden komen dan alleen wat creaties met speldjes. Philippe plaatste een advertentie op Facebook en in no-time meldden zich zeven vaders die wel zin hadden in een potje haarfröbelen. ‘Sommige vaders hadden wat moeite met het haar van hun dochters, maar hun inzet was geweldig’, vertelt Philippe.

Bron: Facebook

Enorm succes

Hij maakte wat actiefoto’s tijdens zijn workshop en plaatste die op Reddit om zo meer vaders te inspireren. De foto is inmiddels een ware hit, en al meer dan 2 miljoen keer bekeken. En omdat blijkbaar meer vaders wel wat creativiteit kunnen gebruiken is Philippe al aan het brainstormen over nog meer workshops. Onder de naam Daddy Daughter Hair Factory is Philippe van plan nog zeker een tijdje door te gaan met het geven van workshops. Doe ons ook zo’n creatieve vent!

Philippe is niet de enige vader die handig is met haar. Ook vader Greg heeft aan creativiteit met haar geen gebrek >

Reageer op artikel:
Single vader leert kapsels te maken bij zijn dochter, én geeft nu andere papa’s les
Sluiten