Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Relatie 11 nov 2020

Het is Singles Day! Dit zijn drie voordelen van het leven als vrijgezel

‘Ja, 11 november is de dag…’ dat je Singles Day vieren mag! Ben je vrijgezel? Dit is dé dag om jezelf eens flink in het zonnetje te zetten. Ja, dat mag ook wel eens gebeuren!

Happy Singles Day

Bestel dat iets te dure jurkje dat al wekenlang in je hoofd rondspookt of schenk jezelf vanavond een extra glas wijn in. Of doe het gewoon allebei… Sta vandaag eens stil bij de voordelen die het vrijgezellenleven allemaal met zich meebrengt! Want die zijn er:

1. Je hoeft met niemand rekening te houden

Als vrijgezel heb je alle vrijheid om zelf te bepalen wat je doet en wanneer je dit doet. Dus, begin maar snel met het afstrepen van die bucketlist! Maak een roadtrip met je beste vriendinnen, volg een culinaire kookcursus of spring uit het vliegtuig met een parachute.

In een relatie komt het ook regelmatig voor dat je bepaalde compromissen met elkaar moet sluiten. Dit kan om het avondeten of een serie op Netflix gaan. Maar dit soort discussies hoef jij gelukkig niet te voeren. Wil jij het hele weekend alleen maar pizza eten? Wie houdt je tegen! Wil jij vanavond voor de honderdste keer wegzwijmelen tijdens Dirty Dancing? Doen!

2. Je hebt tijd om jezelf beter te leren kennen

Het ontdekken van jezelf is een belangrijk onderdeel van het vrijgezellenleven. Een partner heeft namelijk veel invloed op je, of het nu bewust of onbewust is. Je hebt als single veel tijd en ruimte om jezelf beter te leren kennen, want je bent vaker alleen.

Er zijn veel zelfhulpboeken die jou hier op een luchtige manier bij kunnen helpen! Neem als vrijgezel minimaal één dag in de week vrij voor jezelf. Vul deze tijd in met dingen waar je echt gelukkig van wordt. Leer jezelf beter kennen en creëer je eigen geluk!

3. Je hebt minder verantwoordelijkheden

Een relatie hebben kan geweldig zijn, maar het betekent ook dat je er allerlei nieuwe verantwoordelijkheden en prioriteiten bij krijgt. Als je een partner hebt, dan moet je namelijk ook met diens vrienden en familie dealen.

Dit kan natuurlijk hartstikke leuk en gezellig zijn, maar je zit er niet altijd op te wachten. Als je op vrijdagavond uitgeteld in je pyjama op de bank ligt, dan is het jammer als de vrienden van je geliefde plotseling voor de deur staan. Het vrijgezellenleven scheelt jou een hoop verantwoordelijkheden. Lang leve de vrijheid!

Happy Singles Day! 

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ABC Life

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Het is Singles Day! Dit zijn drie voordelen van het leven als vrijgezel
Sluiten