Op 11 november is het ‘Singles Day’, maar wat is dat eigenlijk?

Op 11 november is het niet alleen Sint Maarten, maar ook Singles Day. Het klinkt als een dag die in het leven is geroepen speciaal voor vrijgezellen, maar dat is alleen waar tot op een bepaalde hoogte. Het is vooral een dag om gelukkig te zijn als single, een dag waarop je viert dat je met trots een vrijgezel bent. Maar ook stellen mogen het leven als individu vieren.

Deze dag vieren kan natuurlijk op verschillende manieren, vergeet ook vooral niet het internet en winkels af te struinen voor de beste deals en acties. Dít is Singles Day

Singles Day: de oorsprong

Je hoort het elk jaar steeds vaker voorbij komen. In China wordt Singles Day al sinds het begin van de jaren negentig gevierd. In China groeide het toen, vooral op universiteiten, uit tot een dag waarop vrijgezelle mannen hun vrijgezelle leven gingen vieren. In de eerste jaren was Singles Day in China vooral gericht op het samenbrengen van singles, bijvoorbeeld door feestjes. Maar tegenwoordig is dat anders, zo is het nu echt een koopjesjacht. In China is het zelfs één van de belangrijkste winkeldagen van het jaar. Ook in Nederland wordt steeds meer aan Singles Day gedaan op het gebied van kortingen en aanbiedingen.

Het is niet meer een dag alleen voor vrijgezellen, maar een dag waarop zowel vrijgezellen als stellen hun leven als individu kunnen vieren. En wat is er dan leuker dan jezelf een cadeautje (of meer) geven? 😉

Singles Day aanbiedingen en acties

Een belangrijk onderdeel van Singles Day is dus het geven van cadeaus aan niemand minder dan… jezelf. Daarom zijn er op deze dag veel aanbiedingen die vinden die je normaal gesproken niet ziet. Winkels als bol.com, AliExpress, Intertoys, Blokker, Hema en Coolblue doen mee en hebben acties en aanbiedingen die ze normaal niet hebben. Zo kun je bij bol.com vanaf donderdag 8 november al Singles Day aanbiedingen scoren en op Singles Day zelf staan er nog veel meer. Op AlieXpress kun je helemaal los, de prijzen zijn al laag, maar dankzij Singles Day lopen kortingen op tot wel 60 procent. Bij de Hunkemöller vindt je op 11 november Hunkemöller producten met extra korting, zowel in de winkel als online. Inslaan dus!

Heb jij wel eens van Singles Day gehoord? Wat wil jij inslaan op deze dag? Laat het ons weten op het Mamaforum!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Op 11 november is het ‘Singles Day’, maar wat is dat eigenlijk?
Sluiten