Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 6 nov 2018

Sint Maarten snoep? Deze keuzes zijn gezond én leuk!

Elf november is het weer zo ver, de kinderen gaan de straat op met een lampionnetje want dan is het Sint Maarten. Ze hebben de leukste lampionnen geknutseld en zingen volop liedjes. Dit alles doen ze natuurlijk om uiteindelijk iets lekkers te krijgen van jou.

Twixsjes en Marsjes kennen we allemaal wel. Maar daarnaast zijn er gelukkig (naast de saaie mandarijn), genoeg gezonde en makkelijke snoepjes waar de kids blij mee zijn. Dit zijn de alternatieven:

Rozijntjes

Welk kind houdt hier niet van? Rozijntjes zijn gezond en makkelijk uit te delen doordat ze in een klein doosje zitten. Hier kun je ze rustig 2 van geven – voor degenen die een liedje heel mooi zingen natuurlijk.

Koekjes of bars

Denk dan ook aan zelfgemaakte koekjes. Koekjes of muesli achtige repen maak je gemakkelijk zelf, je wikkelt ze in een papiertje en klaar ben je! Bespaar de kinderen de overbodige suikers, lekkernijen hebben dit namelijk niet nodig.

Popcorn

Tegenwoordig zijn er kleine eenpersoons zakjes popcorn te koop. Je kunt overwegen om dan alleen voor de zoute popcorn te kiezen, deze is minder ‘slecht’. Daarnaast is een zakje popcorn een hele aangename verrassing tussen de rest van het zoete snoepgoed. 😉

Baby banaantjes

Ja, deze bestaan! Ze zijn ongeveer 1/4 van het formaat van de normale banaan of zelfs nog kleiner. Kinderen vinden dit vaak leuker dan een mandarijn en vaak ook lekkerder. Dit is een gezonde, maar evengoed leuke traktatie.

Biologisch snoep

Waarschijnlijk zul je hiervoor even naar de natuurwinkel moeten, daar vind je biologisch snoep. Kies voor biologisch snoep wat gezoet is met natuurlijke suikers. Het is even zoeken maar er is meer dan je denkt.

Gedroogd fruit

Geen mandje vol met Snickers maar een mandje vol met gedroogd fruit. Denk aan gedroogde abrikozen en vijgen (deze kleven of plakken namelijk niet al te erg). Je kan ze in een schattig zakje doen waardoor ze al helemaal niet gaan plakken in de zelf geknutselde lampion.

Nog inspiratie nodig voor een lampion? Bekijk eens onze makkelijke DIY en maak een 3D vis van papier!

Reageer op artikel:
Sint Maarten snoep? Deze keuzes zijn gezond én leuk!
Sluiten