Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 27 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Sinterklaas komt niet bij iedereen: steeds meer lege schoentjes in Nederland

Nu de Sint in ons land is, zetten heel veel kinderen hun schoentje. Toch komt de Sint bij duizenden kinderen niks brengen, meldt Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp.

Jaarlijks probeert Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp namelijk zoveel mogelijk kinderschoenen van cadeautjes te voorzien. Voor 1 op de 9 kinderen is pakjesavond op 5 december namelijk niet vanzelfsprekend.

Actie Pepernoot

Voor veel gezinnen in Nederland is de decembermaand juist allesbehalve feest. Het is voor hen een extra bron van zorg. Eén op de negen kinderen woont in Nederland in armoede. Sinds 2000 organiseert Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp ‘Actie Pepernoot‘. Gezinnen krijgen dan een tegoedbon van 20 euro, zodat ouders cadeautjes kunnen kopen voor hun kinderen.

Ieder kind verdient pakjesavond

In drie jaar tijd stijgt het aantal aanmeldingen voor de actie met meer dan de helft. Vorig jaar waren er zo’n 77.000 aanvragen gedaan, dit jaar hoopt de stichting 80.000 kinderen te kunnen voorzien van een cadeautje. Al blijven er dan nog bijna 10.000 schoentjes leeg. Twee jaar geleden was er nog geen wachtlijst, maar de wachtlijst telt nu al 9.893 kinderen. Deze 9.893 kinderen kunnen zich afvragen waarom Sinterklaas hun huis overslaat, maar vanaf 10 euro kun je al een onvergetelijke pakjesavond mogelijk maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Sinterklaas komt niet bij iedereen: steeds meer lege schoentjes in Nederland
Sluiten