Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Work & Life 21 nov 2017

Sinterklaas is in het land! Ben jij al 100% klaar voor pakjesavond?

JAAA! Sinterklaas is weer in het land! De liedjes klinken in de winkels, de etalages liggen vol kado’s. Wij houden d’r zo van! Alleen… pakjesavond is dichterbij dan je denkt. Ben jij al klaar voor ‘t heerlijk avondje?

Voor je het weet zitten we opgescheept met kerstbomen en kerststollen, dus geniet NU van alle typische Sinterklaas-dingen. Om ervoor te zorgen dat je niets vergeet, hebben wij een handige checklist voor je samengesteld. Zit jij al op bijna op 100%? Het is pakjesavond voor je het weet!

#1 Heb je al traktaties voor in de schoen?

‘O, kom er eens kijken wat ik in mijn schoentje vind….’ Kinderen zetten al eeuwenlang hun schoen en verwachten al eeuwenlang een klein presentje. Vergeet niet wat snoepgoed en lekkernijen voor Amerigo in huis te halen.

10%

#2 Ben je al naar een Sinterklaasfilm geweest?

Dit jaar draaien ‘De club van Sinterklaas en het pratende paard’, ‘Sinterklaas & Diego: Het Geheim van de Ring’ en de animatiefilm ‘Trippel Trappel: Dierensinterklaas’ in de Nederlandse bioscopen.

10%

#3 Kijk je naar het Sinterklaasjournaal?

Zoals ieder jaar bericht Dieuwertje Blok in het Sinterklaasjournaal dagelijks over wat Sinterklaas dit jaar overkomt. Leuk voor jong en oud!

10%

#4 Heb je al een (herschreven) Sinterklaasliedje gezongen?

Pas op! Sommige liedjes zijn enigszins aangepast. Woorden als ‘zwart’ en ‘knecht’, maar ook de ‘roe’ worden tegenwoordig vermeden. Voor pakjesavond moet je toch minstens één liedje uit volle borst hebben meegezongen.

10%

#5 Heb je al pepernoten in huis?

Vast wel, toch? Of je nu kiest voor yoghurt, chocola, truffel of naturel, je moet toch minstens een paar zakken hebben weggewerkt. En nee, niet in je eentje, lekker met het hele gezin!

10%

#6 Heb je al lootjes getrokken?

Ik ken mensen die twee dagen van tevoren nog lootjes trekken, maar dat gaat ons toch iets te ver. Als je het nog niet gedaan hebt, is deze week een mooie gelegenheid.

10%

#7 Heb je al een verlanglijstje van de kinderen?

Speelgoedwinkels sturen de mooiste en dikste folder van het jaar: het is tijd voor kado’s! Weet jij al wat jouw kinderen op het oog hebben? Je kunt natuurlijk lopen vissen, maar ze kunnen uiteraard ook een verlanglijstje in hun schoen stoppen.

10%

#8 Heb je al knutselspullen in huis?

Heb je kinderen op de basisschool? Reken maar dat jij binnenkort een surprise staat te maken. Tijdig beginnen kan een hoop stress voorkomen.

10%

#9 Heb je je gedicht al af?

Niets zo erg om net als vorig jaar (en het jaar daarvoor en het jaar daarvoor) op pakjesavond zelf nog gedichten in elkaar te moeten zetten. We beginnen een half uurtje later, jongens. Papa, moet nog iets doen! Begin er deze keer nu eens echt op tijd mee. En zit het dichten je niet in het bloed, dan kun je online zoeken naar dichtsites en apps die je helpen om met een versje voor de dag te komen. Minder leuk maar het werkt…

10%

#10 Heb je al van een chocoladeletter gegeten?

Deze waren we bijna vergeten! Deze maand hoef je geen chocoladerepen in te slaan, jij grijpt gewoon naar de chocoladeletter. Tegenwoordig stoppen ze die cranberry’s, noten en rozijnen er gewoon in hoor, gewoon even kijken bij de betere adresjes. Lekker!

10%

Kun jij op al deze vragen volmondig ‘JA!’ zeggen? Gefeliciteerd! Jij bent 100% Sinterklaasready! Laat pakjesavond op 5 december maar komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Sinterklaas is in het land! Ben jij al 100% klaar voor pakjesavond?
Sluiten