Sinterklaascake met pepernoten en chocolade

Culinair

Net op tijd voor ‘t heerlijk avondje: sinterklaascake met pepernoten en chocolade. Dit maak je nu nog snel voor vanavond. En het mooie is, je hebt waarschijnlijk alles al in huis!

Verwarm je oven voor op 160 graden. Smelt 200 gram boter in een pan. Meng de gesmolten boter met 200 gram suiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren en het gram zelfrijzend bakmeel toe. Roer nogmaals totdat er een glad beslag ontstaat.

Snijd de chocoladeletter in kleine stukjes en meng met de pepernoten door het beslag. Stort het cakebeslag in een ingevette bakvorm en plaats in het midden van de oven. Bak de cake in 60 minuten gaar.

Tip: Nog lekkerder met poedersuiker.

Boodschappenlijst Sinterklaascake

(Voor 4 personen)

  • 250 gram kruidnoten
  • 135 gram chocoladeletterchocolade
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram roomboter + extra om in te vetten

Dit artikel verscheen eerder op Culy.nl.

Meer leuke content? Like ons op Facebook