Sophie Nortier
Sophie Nortier Kinderen 10 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Matthijs van Nieuwkerk verklapt de gemeente waar Sinterklaas dit jaar aankomt

Oh kom er eens kijken… Het Sinterklaasjournaal is weer begonnen! En in de eerste aflevering verklapte Matthijs van Nieuwkerk in welke gemeente de Sint en zijn Pieten dit jaar aankomen.

Met het Sinterklaasjournaal begint elk jaar weer de voorpret van het fijnste kinderfeest van het jaar. En al zal het dit jaar misschien een wat ander feest zijn dan normaal, of misschien wel juist daarom, is het gewoon weer genieten geblazen voor de buis.

Sinterklaasjournaal

Vanaf nu zal Dieuwertje Blok de kids elke dag om 18:00 uur op de hoogte brengen van alle avonturen van de Sint en zijn Pieten. En dat zijn me er wat. Want gisteren is gebleken dat Pakjesboot 12 op zaterdag 14 november zal aankomen in een spiksplinternieuwe gemeente genaamd Zwalk.

Althans, het is de bedoeling dat ze daar zullen aankomen, maar er lijken ook dit jaar weer behoorlijk wat problemen op de boot. Zo is het nog maar de vraag of ze genoeg kolen hebben voor de reis en óf ze Zwalk überhaupt kunnen vinden, want het staat nog niet op de kaart. Al lijkt de Burgemeester van dit nieuwe plekje (niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk) zich hier geen zorgen over te maken.

En ook wij hebben natuurlijk alle vertrouwen dat het goedkomt. Het is tenslotte de Sint!

Sint online

Ook online kun je meegenieten van de laatste ontwikkelingen. Zo kun je er de afleveringen van het Sinterklaasjournaal terugvinden, maar ook allerlei spelletjes doen, podcasts luisteren en liedjes meezingen.

Tekeningen opsturen

Zijn de kids nou enorm teleurgesteld dat ze dit jaar Sinterklaas geen handje kunnen geven? Wellicht is het dan een schrale troost dat ze wel hun tekeningen op kunnen sturen naar het Sinterklaasjournaal. Dan zal de burgemeester van Zwalk deze zelf overhandigen aan de Sint.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme