5 redenen om elke dag het Sinterklaasjournaal te kijken

Alle pepernoten verzamelen, het is weer Sinterklaas tijd. Heb je kinderen dan is het genieten geblazen. Laat je gewoon meevoeren op de spanning van die klein lijfjes en wentel je in de de sferen van het Sintfeest, met op stip de voorpret van het Sinterklaasjournaal. Jaaa, met Dieuwertje Blok. Of Diebertje Klok zoals Muriel’s zoon zegt.

Sinterklaasjournaal 2017

Zodra de eerste chocoladeletters in de schappen liggen begint voorzichtig aan de Sinterklaas koorts te stijgen. Naarmate de pepernoten van de onderste schappen steeds hoger geplaatst worden op kinderoog hoogte en uiteindelijk pontificaal bij de kassa’s liggen maakt iedereen zich op voor het grote kinderfeest.

Maar het feest komt pas echt op stoom als het Sinterklaasjournaal begint. Dan zitten we om vijf voor zes klaar, bakje pepernoten op schoot. Dieuwertje op het scherm en gaan. Dit is waarom je het Sinterklaasjournaal (als kind of als ouder) niet wilt missen:

1. Ahh, Dieuwertje Blok 4ever

Ik moest het even opzoeken hoor, maar Dieuwertje presenteert het Sinterklaasjournaal al sinds 2001 en dat maakt haar al zestien jaar lang het gezicht van het begin van Sinterklaas. En ze blijft die jeugdige uitstraling houden en zowel jong als oud bewegen tot een grote glimlach met haar pretoogjes. Diebertje klok, kom er maar in hoor!

LEES OOK: Oh nostalgie, dit herinneren we ons allemaal van Sinterklaas vroeger.

2. Jaar in jaar uit gaat alles mis…totdat het goedkomt

Niets leuker dan opgekruld op de bank zitten met je kroost om je heen, dat met rode oortjes kijkt hoe ‘het helemaal misloopt met de pakjes’. Vorig jaar waren de pakjes verdwenen en zaten er lege pakjes in de bus…. Als dat op tijd maar goed zou komen en dat kwam het ook. Zo zal het dit jaar ook weer gaan. Heerlijk.

3. De gekleurde pieten zijn passé

De NPO heeft zijn best gedaan om een goede weg te vinden in hoe om te gaan met de zwarte pietendiscussie. En dat doen ze goed. Ook hebben ze geconcludeerd dat de gekleurde piet niet lekker viel en niet past bij de traditie. En daar ben ik het roerend mee eens. Hoe schattig ook het tijgersnuitje van Pietje Puk en alle regenboogvarianten van de andere pieten. Het was een beetje een kakafonie aan niet passende kleurtjes. Wat het wel wordt? Dat verklapt de NPO niet, maar gaat meer richting 50 tinten grijs…

LEES OOK: 15 redenen waarom wij Sinterklaas net zo leuk vinden als de kinderen.

4. Raad welke bekende acteur er achter de schmink zit

Is het Erik van Muiswinkel of doet Jochem Myjer weer een jaartje mee? Bekend en minder bekend Nederland hijst zich in de pietenpakken en ondersteunen Sint met raad en daad. En de Sint. Zal Stefan van der Walle (denk Dummie de Mummie en Flodder) als ware hij een nieuwe Bond acteur de naam en faam van Bram van der Vlugt kunnen doen verbleken?

5. Alle sinterklaasliedjes komen weer voorbij

En passant moet er heel wat gezonden worden om alles in goed banen te leiden. Dus voor je het weet heb je je sinterklaasliedjes repertoire weer stevig in het zadel. Tijd om de schoenen uit de kast te halen, suikerklontjes en wortels in de te slaan en vergeet niet na 5 december is het ook echt accuut weer voor bij. Tot volgend jaar!

Het Sinterklaasjournaal is vanaf 13 november elke dag te zien om 18.00 op NPO Zapp.

Reageer op artikel:
5 redenen om elke dag het Sinterklaasjournaal te kijken
Sluiten