Body 10 dec 2015 Lizette van Loenen

Slaap jij rechts? Grote kans dat je met het verkeerde been uit bed stapt

We love science! En de resultaten van dit grappige onderzoek willen we je zeker niet onthouden, want de kant waar aan je slaapt, heeft invloed op je stemming en je gedrag.

Dat heeft een onderzoek van, hoe kan het ook anders, beddenfabrikant Sealy UK aangetoond. Van de duizend volwassen proefpersonen zijn de rechts-slapers drie procent minder blij met hun baan en dat zorgt ervoor dat ze zeven procent meer last hebben van een ochtendhumeur dan mensen die aan de linkerkant hun bed uit stappen. En het wordt nog mooier, want tien procent van de mensen die links slapen kijkt positiever naar de toekomst en acht procent heeft meer zin in zijn werk, waardoor zij vrolijker uit bed stappen.

Eigen kant

Tijdens het onderzoek gaven de meeste stellen aan een ‘eigen’ kant te hebben, en liever niet wilden switchen. Volgens slaap-expert Neil Robinson is dat ook erg lastig. ‘Als je gewend bent aan een bepaalde kant, voelt dat voor veel mensen als hun eigen territorium. Het is dan gek om het ineens om te draaien.’

96de14d34109299c3f86a06654cba423

Slaap jij aan de goede kant? Praat mee op Facebook!

Met deze truc val je gegarandeerd binnen één minuut in slaap >

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Slaap jij rechts? Grote kans dat je met het verkeerde been uit bed stapt
Sluiten