Redactie
Redactie Opvoeden 8 aug 2017

Shocking: deze rekenmachine rekent voor hoeveel slaap je misgelopen bent sinds je moeder bent

We wisten allemaal dat het om een aanzienlijke hoeveelheid ging, maar dat het zóveel was?

‘Pak genoeg slaap’

Het is een van de meest grijsgedraaide adviezen die moeders in spé te horen krijgen in de maanden voorafgaand aan de bevalling. ‘Zorg dat je veel slaapt, nu kan het nog’, gevolgd door een welgemeende glimlach. We horen het aan en pakken heus hier en daar wel een middagdutje, of zelfs een lange uitslaapsessie mee, want ja, dat er te zijner tijd flink ingeleverd gaat worden op slaap, dat weten we. Maar weet je ook precies hoeveel slaap je sinds die ene, prachtige dag waarop je moeder werd precies hebt ingeleverd?

Win jij een weekendje weg?

Nu wel, dankzij deze lost sleep calculator for parents. Vul in hoe oud je kind is (in jaren en maanden), en voeg eventuele tweede, derde en vierde kinderen toe. Deel vooral je ongetwijfeld indrukwekkende resultaat op onze Facebookpagina, wie weet verloten we onder de winnaars een weekend weg. Of misschien wel een hele maand.

Vooruit, ik begin wel. Sinds mijn dochter geboren is, heeft zij een luttele 3330 uur van mijn potentiële slaap afgesnoept. Dat komt neer op 139 dagen, oftewel vijf hele maanden. En dan heb ik nog maar één dochter die pas drie is. Ik houd m’n hart vast voor moeders met drie kinderen. Kom maar door!

Zes uur slaap is bijna net zo slecht als géén slaap

Hillary's

Reageer op artikel:
Shocking: deze rekenmachine rekent voor hoeveel slaap je misgelopen bent sinds je moeder bent
Sluiten