Met deze slaaprobot heb je een vriend voor het leven erbij

Een hele tijd liggen woelen en maar niet in slaap kunnen komen, is zo ongeveer het meest irritante ooit. Daar hoef je niet meer bang voor te zijn, want studenten van de TU in ons bloedeigen Delft hebben een slaaprobot ontwikkelt die ervoor zorgt dat je als een blok in slaap valt.

Slaaprobot

Wist je dat je een derde van je leven slapend doorbrengt? Precies, dan is het belangrijk dat je hier wel een beetje van kunt genieten en zorgt voor een zo goed mogelijke slaap. De Somnox is een slaaprobot die door vier Nederlandse studenten is bedacht.

LEES OOK: Je baby buiten laten slapen is goed voor zijn gezondheid (ja, echt)

Hij ziet eruit als een kussen in de vorm van een boon. Het ding stimuleert je regelmatige ademhaling, waardoor je sneller in slaap valt. Da’s nog niet alles, want je kunt ‘m ook geluidjes laten maken, zoals dat van een hartslag of een slaapliedje. Je moet het kussen wel lekker vastpakken, want hij werkt pas als je ‘m knuffelt.

De robot is nog niet in productie gegaan, omdat er nog niet genoeg geld binnen is. Daarom zijn de studenten een crowdfundingsactie begonnen op Kickstarter. Wil je de slaaprobot hebben? Dan kun je ‘m daar alvast pre-orderen.

Oei! Vier op de tien ouders slapen slecht – minder dan zes uur per nacht

Reageer op artikel:
Met deze slaaprobot heb je een vriend voor het leven erbij
Sluiten