Zóveel procent van de stellen wil een slaapscheiding van hun partner

Hoeveel je ook van je partner houdt: als je naast iemand ligt die snurkt of consequent dekens steelt, heb je vast ooit levendige fantasieën gehad hem te smoren met het kussen. Of misschien iets minder macaber: een aparte slaapkamer zodat je gewoon ongestoord kan genieten van je nachtrust.

Chronisch slaaptekort

Geruststelling: je bent lang niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat 30% van de Amerikanen het liefst vandaag nog de ‘slaapscheiding’ aanvraagt. Dat heeft niks te maken met daadwerkelijk uit elkaar gaan. Sterker nog: deze mensen geloven dat zo’n slaapscheiding hun relatie juist kan redden. Dat is nog helemaal niet zo’n gekke gedachte als je bedenkt hoe slopend een chronisch slaaptekort is.

Durven

Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Van de ondervraagden droomt 30% van zo’n slaapscheiding, maar durven ze het idee niet te opperen tegenover hun partner. Van die mensen zegt overigens 10% dat zo gefrustreerd raakten tussen de lakens, dat het hen wel eens een relatie heeft gekost.

Mannen willen vaker

Interessant genoeg zou 41% het nooit tegenover vrienden en familie toegeven als ze gescheiden slapen. En ook opvallend: mannen willen vaker een aparte slaapkamer dan vrouwen. Het idee is misschien even wennen, maar gescheiden slapen en elkaar af en toe opzoeken voor een logeerpartijtje heeft ook wel wat romantisch… toch?

Famme’s Patricia weet allang hoe fijn apart slapen kan zijn. Lees hier waarom ze het ieder stel aan kan raden.

 

Reageer op artikel:
Zóveel procent van de stellen wil een slaapscheiding van hun partner
Sluiten