Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Gezondheid 3 sep 2020

Neemt je partner ‘s nachts het bed over? Met deze tips slaap je alsnog als een roos

Je herkent het vást wel: je partner ligt als een blok te slapen en jij…. Jij hebt weer eens plafonddienst omdat je liefde óf snurkt, óf het bed overneemt óf onrustig is. Niet per se een pretje en dus delen we slaaptips waarmee je alsnog als een roosje slaapt.

Zélf wanneer je partner zich als een draak gedraagt.

Slaaptips met partner

Er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop je partner ‘s nachts het bed overneemt. Ieder mens is natuurlijk uniek en heeft daarom ook zijn unieke manier van slapen. Maar… Hoe ga je om met iemand die snurkt? Of met iemand die overdwars in bed ligt? Hieronder delen we per situatie hoe je – ondanks de nachtelijke gebreken – alsnog als een blok in slaap valt.

Dat je partner zoveel snurkt dat je haast overweegt Tinder weer te downloaden

De oplossing op korte termijn

Visualiseer dat je op een heerlijk strand bent en geniet van het geluid van de golven en een prachtige zonsopkomst. Luister ondertussen naar de ademhaling van je partner en je zal zien dat je steeds verder wegzakt.

De oplossing op lange termijn

Mocht je partner echt hele bomen omzagen ‘s nachts, dan is het niet gek om een keer een slaapspecialist in te schakelen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je lief slaapapneu heeft of juist vergrote keelamandelen.

Dat je partner de hele nacht wil knuffelen, hij of zij heerlijk slaapt en jij klaarwakker bent

De oplossing op korte termijn

Houd je vooral vast aan het positieve: want het is best heel schattig, toch? Daarnaast is het goed om een compromis te maken: zeg dat je best in slaap wil vallen samen, maar dan wel met alleen handje vasthouden.

De oplossing op lange termijn

Dat je partner zo heet is als een kachel en jij vervolgens loopt te zweten

De oplossing op korte termijn

Pak die ventilator erbij en zet ‘m recht op je lichaam. Helpt dat nog niet? Duik dan heel even onder een ijskoude douche.

De oplossing op lange termijn

Niet heel gezellig, maar wel een fijne oplossing: koop twee aparte dekens zodat je niet ligt te stomen in de hitte van je partner.

Dat je partner zoveel beweegt dat het hele bed begint te trillen

De oplossing op korte termijn

Mocht je partner zich flink veel door het bed bewegen dan zit er helaas niks anders op dan hem of haar even wakker te maken.

De oplossing op lange termijn

Veel bewegen betekent een onrustig hoofd en dus is het zaak voor je partner om met minder stress naar bed te gaan. Hoe hij of zij dat doet? Minder telefoongebruik, geen werk tot in de late uurtjes en juist wél een boek pakken en wegdromen bij een verhaal.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Cosmopolitan

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Neemt je partner ‘s nachts het bed over? Met deze tips slaap je alsnog als een roos
Sluiten