Renée
Renée Gezondheid 30 mrt 2018

Vergeet zwart: deze kleur kleedt namelijk nóg beter af

Je hebt van die dagen waarop je je ‘gewoon’ dik voelt. Maar als de plicht roept – lees: kinderen naar school brengen, vervolgens naar sporten en daarna ophalen bij een vriend(innet)je – moet je je toch echt op straat begeven. Dan is er één oplossing om jezelf nog een beetje fruitig te voelen: je slanker kleden door een zwarte outfit te dragen. Maar wist je al dat er een andere kleur is die misschien nog wel beter afkleedt?

Helen Venables geeft kleuradvies aan mensen die bij haar bedrijf House of Colour aankloppen. Zo ook de Britse Vogue. Natuurlijk weten we dat zwart afslankt, maar volgens haar is dat heus niet de enige kleur die het één en ander verhult.

LEES OOK: Niet oké: mensen vragen zich af hoe het kan dat deze curvy vrouw een man met een sixpack heeft

Slanker kleden? Draag rood

Je zou het misschien niet verwachten, maar je slanker kleden doe je dus onder andere door rood te dragen. Niet alleen blijkt uit onderzoek dat je aantrekkelijker wordt gevonden als je rood draagt, je lijkt dus ook slanker.

Je slanker kleden is hierbij dus nog een stukje makkelijker geworden. Tenminste, als je niet bang bent om naast je zwarte kleding plaats te maken voor rode items. Rood maakt je niet alleen optisch dunner, maar ook frisser, gezonder en dunner, aldus Helen.

Het goede nieuws? Nu heb je een reden om weer lekker te shoppen. Je wilt natuurlijk op iedere stemming voorbereid zijn, of niet?

Reageer op artikel:
Vergeet zwart: deze kleur kleedt namelijk nóg beter af
Sluiten