Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Work & Life 2 feb 2017

Niet langer piekeren of woelen in bed? Eet dan dit voor je gaat slapen

Niemand heeft zin in slapeloze nachten vol woelen, draaien en gepieker. Gelukkig heeft slaapexpert Sammy Margo de oplossing. Er zijn namelijk verschillende soorten voedsel die ervoor zorgen dat je sneller én beter slaapt.

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar wat je eet en drinkt heeft gevolgen voor je nachtrust. Sammy Margo is auteur van The Good Sleep Guide, en deelt wat je dus vooral wel én niet moet eten voor je gaat slapen. Te beginnen bij de eerste categorie.

1. Bananen

Deze gele rakkers zijn een bom van magnesium, een stofje waarvan je spieren makkelijker ontspannen. Ook zorgen bananen ervoor dat je lichaam hormonen aanmaakt (serotonine en melatonine) die je slaap op gang brengen.

2. Honing

De grootste boosdoener van een slapeloze nacht is piekeren. Een theelepeltje honing bevat orexine, een stofje dat je brein minder alert maakt. Het perfecte medicijn tegen een piekernacht, dus!

LEES OOK: Co-sleeping met je kinderen, do of don’t?

3. Amandelen

Op de tweede plaats van sleepkillers staat stress. Met gespannen spieren slaapt niemand lekker. Als je een drukke dag hebt gehad, kun je baat hebben bij een handje amandelen voordat je gaat slapen. Ook daar zit magnesium én tryptofaan in, stofjes die je lichaam kalmeren.

4. Havermout

Niet echt het ideale voer voor in de avond, maar havermout helpt wel degelijk voor een betere nachtrust. Het bevordert namelijk de productie van melatonine in je lichaam, hét slaaphormoon. Ook zorgt havermout ervoor dat je bloedsuiker op peil blijft.

5. Kalkoen(filet)

Het is misschien niet het allereerste product waar je aan denkt als je eens lekker wil slapen, maar kalkoen is dus de ideale slaap opwekker. Er zit namelijk net als bij amandelen veel tryptofaan in. Het is ook nog eens mager vlees, dus ook als je op dieet bent ideaal.

Nu je weet wat je moet eten als je een slapeloze nacht wilt voorkomen, is het ook handig om te weten wat je dan juist níet moet eten. Volgens Sammy kun je alcohol, pittig eten, vet voedsel, koffie en kaas het beste vermijden.

Heftig! Dit is wat er met je lichaam gebeurt na een nacht niet slapen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Niet langer piekeren of woelen in bed? Eet dan dit voor je gaat slapen
Sluiten