Slapen als een roosje én een beetje energie besparen

In je slaapkamer slaap je niet alleen, maar je ligt er waarschijnlijk ook regelmatig lekker een boek te lezen of een filmpje te kijken. Zeker in de wintermaanden is er niets lekkerder dan dat warme bed. Wel zo fijn dus als jouw slaapkamer een gezellige, knusse kamer is.

Kan jouw slaapkamer wel wat meer sfeer gebruiken, dan is het hoog tijd voor een restyling. En als je toch aan de slag gaat, pak het dan zo aan dat je er meteen energie mee bespaart.

Tips

We gaven je eerder al een aantal leuke stylingtips om toe te passen in je woonkamer en tegelijkertijd energie te besparen. Dit soort handige trucjes zijn er ook voor de slaapkamer.

1. Draai de verwarming dicht

Wist je dat je veel beter slaapt als het niet al te warm is in je slaapkamer? Je lichaamstemperatuur daalt als je gaat slapen en hoe kleiner het verschil is met de ruimte waarin je ligt, hoe beter je nachtrust. Draai de verwarming in de kamer daarom bijna helemaal dicht als je gaat slapen. Zo word je niet alleen een stuk uitgeruster wakker, maar bespaar je ook nog energie.

2. Leg een mooie sprei over het bed

Door een mooie sprei over je bed te leggen, ziet je slaapkamer er meteen veel leuker uit. Het is bovendien een goede manier om het warmer te krijgen als je het ‘s nachts toch wat koud hebt.

3. Een vloerkleed voor warme voetjes

Ken je dat? Dan stap je uit bed in de winter en dan is de vloer koud. Jak! Een vloerkleed lost dit probleem op en voelt fijn ook nog eens fijn aan je voeten. En ook niet onbelangrijk; zo’n vloerkleed maakt je slaapkamer extra gezellig.

4. Frisse lucht

Het raam op een kiertje opzetten zorgt niet alleen voor frisse lucht en dus een betere nachtrust, maar als je dit ’s middags/ in de nacht doet, zorgt het ook voor dat de lucht in de avond/ochtend sneller opwarmt.

Nog meer handige tips

In onderstaande video geven Fiona en Marjolein nog veel meer handige tips om je huis gezelliger en ook nog eens energiezuiniger te maken. Van die dingen waarvan je denkt; waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht?!

Ook een energiescan?

Dat kan! Nuon begrijpt dat een persoonlijk, op maat gemaakt advies het beste werkt. Daarom krijgen klanten gratis een energiescan: een videogesprek met een energieadviseur die je via je smartphone, tablet of laptop persoonlijke bespaartips geeft waarmee je direct aan de slag kunt.

Winnen?

Heb je een item gezien in de video dat te gek in jouw huis of tuin zou passen? Lucky you! We mogen veel van deze leuke interieurspullen weggeven. Vul onderstaand formulier in en wie weet maken we je blij met één van de musthaves uit de video.

Ja, ik maak graag kans op een van de gave woningitems uit de video:

[contact-form-7 id=”129152″ title=”Nuon woninginrichting items”]

In samenwerking met Nuon

Reageer op artikel:
Slapen als een roosje én een beetje energie besparen
Sluiten