Slaap jij aan de linkerkant van het bed? Dit zegt dat over jou

De kant waaraan je slaapt heeft invloed op je humeur, zo blijkt uit een onderzoek van een beddenfabrikant. Zij onderzochten duizend mensen uit Engeland op hun positie in bed, en de mensen die links slapen, staan een stuk vrolijker op dan de slapers aan de rechter kant.

Door het onderzoek wilde de beddenfrabrikant erachter komen of je wel degelijk met het ‘verkeerde’ been uit bed kunt stappen. En dat kan dus, althans volgens dit onderzoek. Of eigenlijk aan de verkeerde kant, en dus als gevolg met het verkeerde been. Het is vast geen rocket science en wetenschappelijke onderzoekers zullen zich vast achter de oren krabben, maar grappig is het onderzoekje wel.

Niet alleen staan de mensen die aan de linkerkant (vanuit het bed gezien) uit bed stappen vrolijker op, ook zijn ze een stuk meer tevreden over hun werk. ‘Linksslapers’ hebben meer vrienden, betere vriendschappen en ook nog eens een positievere kijk op het leven. Dus eh… aan welke kant slaap jij?

Genoeg slaap

Mensen die aan de rechterkant hun bed uitkomen zijn vaker pessimistisch en staan vaker met een ochtendhumeur op. Ook vinden de ‘rechtse’ mensen hun werk drie procent minder leuk. Toch een beetje goed nieuws voor de rechts slapers: een goede 7,5 tot 8 uur slaap doet wonderen voor je humeur.

LEES OOK: Dit is waarom alle stellen wat vaker apart moeten slapen

Vaste kant in bed

Volgens Sealy slaapexpert Neil Robinson is de uitkomst van het onderzoek niet fijn voor sommige stellen. ‘Omdat elk persoon vaak een vaste kant in het bed heeft, is het lastig om van kant te wisselen.’ Een ander opvallend feitje uit het onderzoek was dat 63 procent van de samenwonende stellen wel eens apart van zijn of haar partner slaapt.

Een op de tien mensen slaapt altijd in een apart bed. 48 procent van de mensen doet dit omdat hun partner snurkt, en 27 procent kiest voor een apart bed omdat hun partner te rusteloos is en veel draait in zijn of haar slaap.

Voldoende slapen: met dit trucje weet je precies hoeveel

Sealy

Reageer op artikel:
Slaap jij aan de linkerkant van het bed? Dit zegt dat over jou
Sluiten