Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 17 april 2017

Schattig! Slapende vader wil zijn huilende baby sussen en doet dit

Ouder ben je 24/7, dus ja, ook als je slaapt. En krijg je een baby, dan krijg je het bijbehorende ouderinstinct er gratis bij. Op het YouTubekanaal van America’s Funniest Homevideo’s verscheen afgelopen week een geestig filmpje waar het levende bewijs daarvan getoond wordt.

De kersverse vader is zo uitgeput (drie keer raden waarvan) dat hij zijn ogen niet meer open kon houden. Naast hem zit zijn (denken we) vrouw met een huilende baby in haar armen. De reactie van de slapende vader op zijn huilende kind is te schattig!

LEES OOK: De magische kracht van deze troostende moederzinnen voor het slapengaan

Het vaderinstinct blijkt net zo krachtig

De reactie van de vader is niet zo gek, want het vaderinstinct blijkt volgens Frans onderzoek, gepubliceerd in Nature Communications, net zo krachtig als dat van moeders. Professor Nicolas Mathevon van de universiteit van Lyon en zijn team onderzochten 27 kersverse vaders en 29 moeders uit verschillende landen. Zij moesten tijdens het onderzoek het geluid van hun eigen huilende baby eruit pikken. Wat bleek? Zowel de vaders als moeders konden dit even goed.

Talloze reacties

De Amerikaanse website Huffington Post plaatste het filmpje online en daar verschenen talloze reacties onder van verschillende ouders die iets soortgelijks hebben meegemaakt. Zo zegt iemand: ‘Ik heb het hoofdje van mijn baby weleens gekust. Althans, dat dacht ik! Het was namelijk mijn kussen. Mijn kindje lag gewoon in haar eigen kamertje.’ Een andere ouder reageert: ‘Mijn man hoorde een van onze kindjes huilen ‘s nachts. Hij pakte het dekbed en begon er heel lief mee te sussen. De struggle is real!’

Heb jij wel eens iets soortgelijks gedaan in je slaap? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel op Facebook.

Meer Famme? Volg ons op Instagram!

Geen zin in dit soort taferelen? Met deze truc zorg je dat je voldoende slaap pakt

YouTubeNature Communications

Reageer op artikel:
Schattig! Slapende vader wil zijn huilende baby sussen en doet dit
Sluiten