Redactie
Redactie Kids 19 sep 2019

Leuke bezigheden die je thuis kunt doen met de kinderen als het buiten slecht weer is

Nu we weer richting de donkere dagen gaan is het buiten vaak weer herfstig en nat. Stormt het weer voor de zoveelste keer en willen jullie niet naar buiten? Maak het dan gewoon thuis gezellig.

Wij hebben hier wat leuke tips voor jullie op een rijtje gezet zodat je altijd inspiratie hebt om dingen te doen op een regenachtige dag.

Make-over van de kinderkamers

Hebben de kids het al tijden over een nieuwe kamer? Waarom zorg je op een regenachtige dag dan niet voor een heuse make-over? Laat bijvoorbeeld de kinderen van kamer wisselen of geef de meubels een andere plek en misschien wel een ander kleurtje. Ook is het leuk om de kinderen op een schildersdoek iets te laten maken om in hun nieuwe kamer op te hangen. Wedden dat ze blij zijn met dit eindresultaat?

Kussengevecht in de woonkamer

Normaalgesproken mag dit misschien niet, maar waarom niet een keer een uitzondering maken? Haal oma’s vaas, beeldjes en alle andere breekbare spullen weg. En daarna? Stoeien maar. Stoei in verschillende rondes lekker met elkaar, zo lijkt het net een echte wedstrijd. Wanneer er iemand tot winnaar is uitgeroepen én iedereen moe is, is het de hoogste tijd om lekker op de bank neer te ploffen met een leuke familiefilm.

Bouw een tent in de grote slaapkamer

Tover de ouderslaapkamer om tot grote tent met behulp van grote lakens. Hartstikke leuk om een keer in het weekend dit te doen om vervolgens allemaal in het grote bed te slapen. Zet in de tent een filmpje op, snacks erbij en genieten maar. Het zal met z’n allen in één kamer waarschijnlijk niet de meest comfortabele nacht worden, maar wel een avond om nooit te vergeten.

Maak een 3-gangen diner

Ga door de regen snel de supermarkt in en tref daar de belangrijkste voorbereidingen voor een 3-gangen diner. Verdeel de taken zodat iedereen een gang kan maken. Wanneer je een groot gezin hebt kun je natuurlijk ook meerdere mensen op één gang indelen of gaan voor meer gangen. Waarschijnlijk zijn jullie de hele middag zoet met het maken van het eten. Dek vervolgens de tafel mooi op en laat de gangen presenteren door de chefkok.

Dit artikel is geschreven door Vera Guldemeester.

Lees ook: 30 dingen die je met je kinderen kan doen als het regent

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Leuke bezigheden die je thuis kunt doen met de kinderen als het buiten slecht weer is
Sluiten