Samantha Lakker
Samantha Lakker Beauty 3 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

Deze beauty hacks kun je beter uit de weg gaan

Wat zouden we toch zonder het internet moeten? Hoe je je witte sneakers weer sparkly white krijgt: even zoeken op internet. Hoe je binnen no-time van je pukkel afkomt: even zoeken op internet.

Op het web vind je oneindig veel beauty hacks, waarmee je met de gekste huis-tuin-en-keukenmiddeltjes zo een beetje voor elk probleem een oplossing hebt. Tuurlijk is zo een hack soms onwijs handig, maar hieronder vind je een aantal hacks die je maar beter niet kunt uitproberen.

Kokosolie gebruiken als moisturizer

Kokosolie lijkt tegenwoordig het antwoord op al onze vragen. Maar laten wij je nu maar uit die droom helpen door je meteen te vertellen dat je de olie beter niet kunt gebruiken als gezichtscrème. Kokosolie zorgt er namelijk voor dat je poriën verstoppen. Dus als je al het gevoel had dat je neus er uitzag als een speldenkussen door al die mee-eters is kokosolie een no-go.

Je pukkels aanstippen met tandpasta

Dit is zo’n hack à la Oma Weet Raad die iedereen wel een keer geprobeerd heeft, maar slim is het niet. Volgens het alwetende internet zorgt tandpasta er namelijk voor dat je pukkel opdroogd. Maar een droge huid zorgt vaak voor alleen maar meer irritatie.

Je mascara in de magnetron doen

Misschien had je hier al wel van gehoord of ben jij net zo in shock als dat wij zijn, want het is natuurlijk geen verrassing dat je mascara door deze hack gewoon ontploft in de magnetron. Dus het idee dat je een mascara weer terug zou kunnen krijgen naar zijn oude glorie door de tube op te warmen in de magnetron is onzin.

Wasabi op je pukkels smeren

Au, au en nog eens au! De meeste van ons begrijpen dat dit heerlijke maar bloedhete goedje alleen maar mag worden gebruikt in combinatie met sushi en niet in de buurt van je gezicht moet komen. Maar op het web en vooral op Instagram gaat rond dat wasabi zou kunnen helpen bij pukkels. Er is alleen geen enkel onderzoek waaruit is gebleken dat wasabi ontstekingsremmend is dus wij zeggen: laat deze trend maar lekker aan je voorbij gaan.

Deodorant gebruiken als materende basis

Vooral in de zomer willen we allemaal een mooie glow maar zeker niet een te vette huid. De truc van deodorant als materende primer of basis gebruiken klinkt daarom als een uitkomst, maar het is helemaal niet goed voor je huid. Het kan je huid namelijk erg onrustig maken en dat is nou juist iets wat de meeste van ons het liefst uit de weg gaan. De huid onder je oksels is simpelweg heel anders dan de huid op je gezicht en moet ook anders worden behandeld.

Lijm gebruiken om van je mee-eters af te komen

Als kind vonden we het al heerlijk om lijm van onze handen te pellen dus het is meer dan logisch dat, als het zou kunnen helpen tegen mee-eters, je het goedje maar al te graag op je gezicht smeert. Alleen is het echt een mega no-no, lijm kan namelijk zorgen voor juist meer onzuiverheden, je huid scheuren en je donshaartjes meetrekken.

Haarspray gebruiken als make-up setting spray

Net als met kokosolie is haarspray een product waar je volgens het internet praktisch alles mee kan doen. Maar haarspray op je gezicht spuiten is daar niet een van. Door de chemicaliën kan je huid namelijk gaan irriteren en door de alcohol wordt je huid hartstikke droog.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze beauty hacks kun je beter uit de weg gaan
Sluiten