Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Body 13 jan 2016

Slechte dag? 5 reminders om bij stil te staan

Het jurkje dat je vanmorgen aanwilde zit nog in de wasmand en net als je denkt dat je de deur uit kunt is de jongste nét te laat voor de wc. En als dat niet genoeg is, wordt je contract op je werk ook niet verlengd. Alle ellende lijkt tegelijk te komen. Maar hé, kop op, onthoud dit.

Als je weer eens aan het begin van zo’n mislukte dag staat, herinner jezelf dan vooral even aan de volgende feiten, want als je daaraan denkt wordt het allemaal een stuk minder erg. Keep breathing!

Het gaat altijd voorbij

Hoe vroeg je dag ook begint, het wordt altijd weer avond. Probeer te accepteren wat er gebeurd is, hoe erg het ook is. Je kunt er niks aan doen en de tijd niet terugdraaien. Focus je blik op vooruit en probeer niet te doemdenken. Een positive mind is het halve werk!

Het kan al-tijd erger

Zelfs als je denkt dat niemand zo in de sh*t zit als jij, is er altijd wel iemand die het nóg slechter heeft getroffen. Probeer dankbaar te zijn voor je dag (hoe slecht ook) en sta stil bij de dingen die vandaag wél goed gingen. Ja, óók als je oppas héél last-minute afzegt terwijl je naar je ernstig zieke familielid wilde gaan.

Bron: tumblr

Hou op met piekeren

Daar schiet je namelijk helemaal niks mee op. En wachten op de volgende ramp is ook nergens voor nodig. Richt je op het hier en nu, want verder kun je toch niet kijken. Wat geweest is, is geweest. Simpel, toch?

What doesn’t kill you makes you stronger

Als je verliest, win je tegelijkertijd ook een hoop. Of beter gezegd, leer je een hoop. Fouten maakt iedereen, oud of jong. Nu weet je bijvoorbeeld dat er bij dat nieuwe kruispunt in de stad wél een flitspaal staat. Die fout maak je natuurlijk geen tweede keer…

Blijf positief

Oké, heel even instorten mag wel, als je jezelf daarna maar weer bij elkaar raapt. Aan een slechte dag kun je soms heel weinig doen, we all know, maar de negatieve gedachten die door je hoofd malen kun je wel controleren. Laat je slechte humeur geen grip op je krijgen en bekijk alles vanuit een optimistische hoek. Dat helpt ook anderen op weg!

Wanneer had jij ‘zo’n dag’? Laat het ons weten op Facebook!

Zo dump je een slechte gewoonte >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Slechte dag? 5 reminders om bij stil te staan
Sluiten