Ai! Door deze slechte gewoonte maak jij je dochter (onbewust) onzeker

Kinderen pikken veel meer op dan wij soms beseffen. Van jouw vocabulaire tot aan je lichaamsstaal: kinderen doen het allemaal na. Zo worden ook onze slechte gewoontes helaas overgenomen. Wist je dat je je dochter zo onbewust onzeker maakt?

Natuurlijk hangt het zelfvertrouwen van je dochter niet enkel en alleen van jou af. Toch heeft deze gewoonte meer impact dan jij denkt.

Onzekerheid

Het is best moeilijk om altijd mega tevreden te zijn met je eigen lichaam. We zijn een kei in kritiek geven, en vinden altijd wel dingetjes die beter kunnen. Die taille kan iets slanker en die wallen onder je ogen maken je er ook niet mooier op. Volgens jouw eigen ongezouten mening dan.

Onzekerheid bij je dochter

Maar wist je dat jouw onzekerheid een grotere impact heeft op je dochter dan jij denkt? Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die erg onzeker zijn over hun eigen lichaam dat onbewust doorgeven aan hun eigen dochter.

Dat klinkt best logisch. Hoe moet jouw dochter zich voelen als jij klaagt over je buikje, of grote neus? Vooral als jouw dochter op jou lijkt, kan zij gaan geloven dat bepaalde lichaamsdelen minder mooi zijn. En dat is zonde.

What to do?

Natuurlijk zijn er meerdere factoren die invloed hebben op het zelfvertrouwen van je dochter. Zo spelen vriendschappen, hormonen en social media een grote rol. Toch kun jij een groot verschil maken. Hoe?

– Geef het juiste voorbeeld
Om te beginnen zul jij het juiste voorbeeld moeten gaan geven. Als jij vol tevredenheid in de spiegel kijkt, en trots bent op de persoon die jij bent geef je dat onbewust door aan je dochter.
– Benadruk wat je heel mooi vindt aan jezelf
Als je nu een lijstje moet maken met dingen die jij lelijk vindt aan jezelf, zou jij gegarandeerd zo een lijstje vol hebben. Maar wat als je een lijstje moest maken met mooie dingen? Lukt het dan ook? We zijn nu eenmaal gewend om de negatieve dingen eerder te zien. Hoogste tijd om daar dus verandering in te brengen. Als jij je haar borstelt, zeg dan hardop dat je die mooie lokken eens in model gaat brengen. Als je mascara aanbrengt geef je spiegelbeeld dan een complimentje.
– Leer ze dat social media niet echt is
Je kunt het niet vaak genoeg herhalen. Social media is geen werkelijkheid. Zelfs wij kunnen weleens jaloers worden op die perfecte leventjes die op Instagram voorbij komen. Laat staan hoe dat voor een kind moet zijn.
– Leer ze complimentjes aan zichzelf te geven
Sta iedere dag op met een ‘complimentje aan mezelf’. Sta met je kids voor de spiegel en laat ze zichzelf de prachtigste complimentjes geven.

5x signalen die erop wijzen dat je dochter onzeker is over haar lichaam

Reageer op artikel:
Ai! Door deze slechte gewoonte maak jij je dochter (onbewust) onzeker
Sluiten