Sterre Touw
Sterre Touw Mind 3 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze slechte gewoonte schijnt eigenlijk heel goed voor je te zijn

Vaak denken we dat we veel te veel vloeken. En dat vinden we maar een al te slechte gewoonte. Toch kan het dagelijks roepen van  ‘kut’, ‘fuck’, ‘shit’ of ander scheldwoord voor veel opluchting zorgen. En het schijnt ook nog eens heel goed voor je te zijn.

Vloeken

Geef maar toe; je betrapt jezelf er regelmatig op dat je soms de meest bijzondere scheldwoorden uit je mond krijgt. De ene keer gaat het over een geslachtsdeel en de andere keer komt er – omdat de kinderen erbij zijn – slechts een beschaafde ‘verdorie’ uit je. Hoewel veel mensen willen dat er nooit meer openlijk gescholden wordt, schijnt het schelden toch echt heel goed voor je te zijn.

LEES OOK: Fuck you in plaats van namasté: vloeken tijdens de yoga is een trend

Dag stress

Zeg maar dag tegen stress op de werkvloer. Volgens onderzoekers van de Universiteit van East Anglia zorgt een flinke scheldpartij namelijk voor minder stress op het werk. In het geval dat je met klanten werkt, is het natuurlijk niet echt slim om dit in het openbaar te doen. Pak dus even je scheldmomentje in het toilet of ga eens lekker los tegen je favoriete collega. Je collega herkent zich er vast maar al te goed in en doet graag met je mee. Een win-win situatie dus: én minder stress én goede collega-bonding.

Minder pijn

Volgens een artikel in Quest zorgt een scheldpartij er er ook voor dat je pijn beter kunt verdragen. Tijdens een test waarbij mensen zo lang mogelijk hun hand in ijswater moesten houden bleek dat vloeken een groot voordeel kon hebben. De mensen die mochten vloeken hielden het langer uit dan de groep die dat niet mocht.

Je wordt er positiever van

Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar het is echt waar. Terwijl vloeken zelf eigenlijk helemaal niet netjes is, zorgt het er wel voor dat je een veel positiever beeld krijgt over andere mensen. Ook zijn mensen die veel schelden vaak eerlijker tegenover hun vrienden. Schroom je dus voortaan niet om even flink uit je dak te gaan. Maar doe het wel even in een privé-ruimte als de kinderen in de buurt zijn.

LEES OOK: Mensen die flink vloeken zijn verbaal mogelijk zelfs intelligenter dan anderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme