Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Relatie 12 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Zitten jij en je partner in een sleur? Zo geef je je relatie een boost

Een relatie is hard werken, dat weten we allemaal. Het kan dan ook verdomd lastig zijn om – wanneer jullie al maanden in een sleur zitten – eruit te komen. Je hebt het gevoel dat je van alles hebt gedaan, maar nog steeds geen steek verder komt. Gelukkig zijn daar onderstaande tips.

Die ervoor zorgen dat je binnen no time weer uit die sleur komt.

Sleur

1. Ga op zoek naar een gezamenlijke hobby

Het kan goed zijn dat jij en je partner beiden heel erg jullie eigen leven leiden. Hij maandagavond naar de voetbal, jij dinsdag naar dansles en hij de woensdag weer naar voetbal. Hoewel het goed is om beiden je eigen ding te hebben, is het ook hartstikke goed om samen een hobby te hebben. Ga dan ook op zoek naar een activiteit die jullie leuk vinden en samen kunnen uitvoeren. Op die manier weet je zeker dat je iedere week wat tijd met elkaar doorbrengt én samen plezier beleeft.

2. Verbreek routines

Een sleur gaat vaak gepaard met bepaalde patronen in een relatie die zo zijn ingebakken dat je er haast niet meer uitkomt. Toch wordt door veel relatie-experts geadviseerd om die routines te verbreken. Liggen jullie iedere avond voor pampus op de bank een serie te kijken? Opper dan toch eens om een drankje buiten de deur te drinken of verras je partner met een romantisch diner bij kaarslicht. Juist die kleine wijzigingen in jullie relatie kunnen voor vonken zorgen.

3. Blijf mijlpalen vieren

Het leven is er om te vieren, dus doe dat ook vooral. Heb je promotie gemaakt, gaan jullie hartstikke lekker met sporten of staan jullie op het punt een huis te kopen? Trek die champagne open! Door mijlpalen te blijven vieren toon je dat jullie blij en trots zijn met en op elkaar. En ook niet geheel onbelangrijk: het zorgt weer voor een onvergetelijke herinnering.

4. Wees eerlijk in wat wel en niet werkt

Een sleur gaat uiteraard gepaard met bepaalde dingen waar je niet blij mee bent en die je het liefst anders ziet. Dat is helemaal prima, maar communiceer ze wel. Wees eerlijk over wat je wel en niet vindt werken in je relatie en probeer samen tot oplossingen te komen. Het is niet erg om wat water bij de wijn te doen, jullie relatie wordt daardoor alleen maar beter.

5. Zie je relatie als werk

Zoals al eerder aangegeven: een relatie is hard werken. Verwacht daarom ook niet dat het wel losloopt en dat het vanzelf goed gaat. Nee, zie het als werk. Als een project waarvan jij en je partner beiden willen dat het beter wordt. Jullie beiden moeten gaan inzien wat beter kan en wat goed is. Alleen dan zul je uit die sleur komen.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Everygirl

Reageer op artikel:
Zitten jij en je partner in een sleur? Zo geef je je relatie een boost
Sluiten