Slim! Hoe je van 26 vakantiedagen 59 vrije dagen maakt in 2017

Je kunt nooit genoeg vakantiedagen hebben. Toch? Helaas hebben de meeste van ons maar een beperkt aantal dagen per jaar vrij. Maar wist je dat je daar veel meer van kunt maken als je je vrije dagen zorgvuldig op en rond ‘brugdagen’ plant. Voor je het weet voel je je een vrije vogel!

Het ligt natuurlijk aan je contract, maar gemiddeld hebben we in Nederland 26 dagen per jaar vrij. Natuurlijk zal je baas je niet opeens veel meer vrij geven, maar als je het goed aanpakt, heb je wel het gevoel dat je veel meer vrije dagen dan anders. Je moet alleen even weten hoe je het aanpakt.

LEES OOK: Vrijheid blijheid: op pad met een camper

Slim plannen

In België maakten ze de berekening dat je 33 extra vrije dagen kunt creëren. Dat doe je door bijvoorbeeld dagen rondom officiële vrije dagen in te plannen. Goede vrijdag valt volgend jaar bijvoorbeeld op 14 april, en Tweede Paasdag op maandag 17 april. Als je donderdag 13 én dinsdag 18 april vrij neemt, ben je dus 6 dagen achter elkaar vrij. En dat geeft echt een vakantiegevoel. Helemaal als je iets leuks gaat doen. Net als dat je de woensdag voor en de vrijdag na Koningsdag op 27 april 2017 vrij kunt nemen; dan ben je opeens lekker 5 dagen achtereen vrij.

Sommige bedrijven plannen deze dagen al voor je in als zogenaamde ‘brugdag’, waarop het hele bedrijf vrij is. Is dat niet zo, dan is het verstandig om tijdig vooruit te kijken en je vrije dagen slim in te plannen. Ga die reisjes maar vast boeken!

Dat willen we allemaal wel! In 10 minuten stressvrij >

Reageer op artikel:
Slim! Hoe je van 26 vakantiedagen 59 vrije dagen maakt in 2017
Sluiten