Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kinderen 21 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

10 slimme trucjes die het ouderschap een stukje makkelijker maken

Soms ben je ten einde raad en weet je gewoon niet meer hoe je het in vredesnaam voor elkaar moet krijgen. Wat precies? Nou, alles. Als ouder is het soms gewoon even te veel en zou je wel wat tips & tricks kunnen gebruiken. En in veel gevallen letterlijk trucjes…

10 x life hacks voor ouders

Ouderschap bestaat namelijk enkel en alleen uit trucjes bedenken. Een trucje om je kids te laten eten, om ze te laten slapen, om ze aan te kleden, te laten opschieten, tanden te poetsen en zelfs uiteindelijk om ze te strikken voor een goede stevige knuffel met mama. En hoe ouder ze worden, hoe meer je een beroep zult moeten doen op je creativiteit. En daarbij kan iedereen wel eens wat hulp gebruiken.

Om je dagelijkse leven net wat vlotter te laten verlopen, tien handige trucs:

  1. Enge nachtmerries zijn zo weg met allesbestrijdende monsterspray. Een oude verstuiver, wat stickers en jij en je kind kunnen iedere droomwereld aan.
  2. Gaat medicatiedruppels geven lastig? Maak dan een gaatje in de fopspeen waar de pipet doorheen kan!
  3. Wegdrijvend speelgoed is natuurlijk superirritant voor jouw kleine in bad. Zet je kleintje daarom samen met zijn speelgoed in een wasmand in bad.
  4. Zwerven de blaadjes papier en potloden bij jou ook overal rond? Maak van een DVD-hoes een supermakkelijke tekendoos.
  5. Roadtrip voor de boeg? Bind een schoenenhanger aan je stoel met alles wat je kinderen bij de hand willen hebben: drinken, potloden, papier, kussentje en dergelijke.
  6. Bruine stukjes appel zijn nou niet echt uitnodigend om op te eten. Bind daarom de vers gesneden stukjes weer samen met een elastiekje om het fruit langer fris te houden.
  7. Lekker, een ijsje als het warm is. Maar meestal zit binnen tien minuten álles onder het ijs. Met een cupcake-papiertje over het stokje heen is dat zo opgelost!
  8. Waarom een hangmat kopen als je binnen twee minuten er eentje onder de tafel gemaakt hebt? Wel even de knoop goed controleren en of de tafel stevig staat.
  9. Easy peasy: knip een sticker in tweeën, plak deze in een paar schoenen en je kind weet precies of de schoen aan zijn linker- of rechtervoet moet.
  10. Verdwalen fopspenen ook altijd in jouw tas? En zitten ze daardoor onder de kruimels? Doe ze in een sausbakje, zo blijven ze schoon in je tas.

Lees ook slimme trucjes voor ouders deel 2 voor nog meer handigheidjes!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme