Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 21 feb 2014

Slimme trucs voor ouders

Om je dagelijkse leven net wat vlotter te laten verlopen, tien handige trucs:

1. Enge nachtmerries zijn zo weg met allesbestrijdende monsterspray. Een oude verstuiver, wat stickers en jij en je kind kunnen iedere droomwereld aan.

2. Gaat medicatiedruppels geven lastig? Maak dan een gaatje in de fopspeen waar de pipet doorheen kan!

3. Hoezo te jong om in het huishouden mee te helpen? Dit kruippakje bewijst het tegendeel!

4. Wegdrijvend speelgoed is natuurlijk superirritant voor jouw kleine in bad. Zet je kleintje daarom samen met zijn speelgoed in een wasmand in bad.

5. Wij snappen het goed: water dat in je gezicht spettert is niet fijn. Met deze gezichtsbeschermer heb je er geen last meer van.

6. Zwerven de blaadjes papier en potloden bij jou ook overal rond? Maak van een DVD-hoes een supermakkelijke tekendoos.

7. Roadtrip voor de boeg? Bind een schoenenhanger aan je stoel met alles wat je kinderen bij de hand willen hebben: drinken, potloden, papier, kussentje en dergelijke.

8. Bruine stukjes appel zijn nou niet echt uitnodigend om op te eten. Bind daarom de vers gesneden stukjes weer samen met een elastiekje om het fruit langer fris te houden.

9. Lekker, een ijsje als het warm is. Maar meestal zit binnen tien minuten álles onder het ijs. Met een cupcake-papiertje over het stokje heen is dat zo opgelost!

10. Waarom een hangmat kopen als je binnen twee minuten er eentje onder de tafel gemaakt hebt? Wel even de knoop goed controleren en of de tafel stevig staat.

11. Raak je kind nooit meer kwijt met deze briljante handschoenen.

12. Easy peasy: knip een sticker in tweeën, plak deze in een paar schoenen en je kind weet precies of de schoen aan zijn linker- of rechtervoet moet.

Lees ook deel 2 en deel 3 voor nog meer handigheidjes!

Reageer op artikel:
Slimme trucs voor ouders
Sluiten