Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Gezondheid 7 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Slow living voor beginners: langzamer en bewuster leven in een drukke wereld

We leven in een maatschappij waarin dagen, weken, maanden en jaren aan ons voorbij vliegen. We staan nooit even stil, want we streven al-tijd naar meer. Een betere carrière, meer geld verdienen, nog meer spullen kopen… Dit wordt voor steeds meer mensen teveel. En daarom wordt slow living steeds populairder: langzamer en bewuster leven in een drukke wereld.

Ehm, wat is slow living?

Deze levensstijl draait om ‘leven in het moment’ en heel bewust bezig zijn met de dingen die je doet. En nee, dit betekent niet dat je je telefoon direct uit het raam moet smijten en naar the middle of nowhere moet verhuizen.

Slow living kan al in de kleine dingetjes zitten! Ben je gek op koffie? Maak hier écht een ontspannen momentje van. Pak je mooiste kopjes erbij en geniet er bewust van. Zonder dat je ondertussen op je telefoon de mailtjes van je werk zit te checken…

Simpele manieren om bewuster te leven

Er zijn geen regels aan slow living verbonden. Dit staat volledig open voor je eigen invulling. Maar heb je een beetje hulp op inspiratie nodig? Dan kun je met aantal kleine aanpassingen al een veel bewuster leven leiden.

Leer de ‘kleine’ dingen in het leven meer te waarderen…

1. Houd een digitale detox

Guilty! Zodra je telefoon oplicht of een geluidje maakt, pak je ‘m direct op. Het is een gewoonte geworden. Het kan geen kwaad om af en toe af te kicken van die telefoon. Je zal meer tijd overhouden, minder stress ervaren, beter slapen en meer aandacht hebben voor de mensen om je heen.

2. Stop met multitasken

Ken je dat? Je bent bezig op je telefoon, kijkt met een half oog naar de televisie en praat ondertussen ook nog tegen je partner. Stop hiermee! Multitasken is een vaardigheid die mensen op hun CV zetten… Waarom zou je dit in je vrije tijd ook nog doen?

3. Schrijf op waar je dankbaar voor bent

Probeer iedere dag op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Dit kan je doen als je net wakker wordt óf voordat je gaat slapen. Geloof mij: je zal hierdoor positiever in het leven staan! We hebben namelijk al snel de neiging om in het negatieve te blijven hangen…

4. Durf eens ‘nee’ te zeggen

Word je uitgenodigd voor een feestje waar je eigenlijk geen zin in hebt? Heb eens de ballen om gewoon ‘nee’ te zeggen. Of heb je even he-le-maal geen zin om te sporten? Doe in je vrije tijd geen dingen die voelen als een verplichting, want die heb je doordeweeks al genoeg!

5. Geniet van stilte

Het is overdag nooit stil in huis. Er draait muziek, de televisie staat aan, de kinderen zijn aan het spelen… Probeer ‘s avonds eens te genieten van de rust om je heen. Pak een glas wijn en geniet even van de stilte. Dit kan je helpen om alles even in perspectief te zetten.

Meer langzaam leven:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Slow living voor beginners: langzamer en bewuster leven in een drukke wereld
Sluiten