Jitra Janssonius
Jitra Janssonius Kids 5 dec 2016

Smerige luier? Easy peasy vergeleken bij deze 5 verschrikkelijke momenten

Kleine kinderen zijn te gek. Dat vind ik tenminste 90 % van de tijd. Maar er zijn momenten die gekmakend, hoofdpijn-oproepend en gewoon verschrikkelijk zijn. Van die momenten waarbij de kokhalsmomenten terwijl je de zoveelste poohnaami van je verse roze baby afschrobt, verbleken.

Hierbij de vijf momenten die ons de neiging geven onder ons bed te willen kruipen om daar een prettig tijdje in het donker zonder prikkels door te brengen.

1.Whèh Whèh

Het huiltje dat uit jouw baby komt dat aangeeft dat er echt een fles in moet, terwijl jij net je hoofd – alweer veel te laat – op je kussen legt.

blijven lachen

2.Timing is everything

Dat je peuter midden in de supermarkt bedenkt dat ‘ie echt heel nodig moet plassen. De dichtstbijzijnde wc is die in de kroeg op de hoek (wat dit moment dan weer net wat minder verschrikkelijk maakt, als je het handig aanpakt).

LEES OOK: Duh, is dit waarom rompertjes zo gemaakt zijn.

3.Weg vrije middag

Dat je kind 10 minuten voor je thuis aankomt in de auto in slaap valt. Blijven slapen is geen optie in de stilstaande auto en zijn middagslaapje kun je op je buik schrijven. Dag ‘vrije’ middag.

LEES OOK: Waarom moeders zo ontzettend laat naar bed gaan

4.Decibellen

Je tweejarige die zijn zin niet krijgt en dan onophoudelijk begint te krijsen. Heel hard. Zo hard dat je zeker weet dat je hier gehoorschade aan overhoudt.

LEES OOK: Terrible two’s, hier de ultieme tip om toch te blijven lachen

5.Zen

Dat je jezelf om 6 uur ‘s ochtends eindelijk uit je bed hebt weten te duwen voor een zen-momentje met je innerlijke zelf en dat dan meteen het hele leger aan kinderen bij je in de badkamer kruipt (terwijl je ze anders altijd om zeven uur moet wakker schreeuwen).

Toch zeggen ze dat het heel goed is om op zes uur op te staan. Lees hier waarom.

Reageer op artikel:
Smerige luier? Easy peasy vergeleken bij deze 5 verschrikkelijke momenten
Sluiten