Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Tips & Tricks 20 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Dít doet iedereen fout bij het maken van een smoothie (jij ook!)

Smoothies kunnen heerlijk zijn, bovendien krijg je op een makkelijk manier je dosis fruit en groenten binnen. Lekker én gezond. Of nou ja, écht gezond is-ie pas als je een bepaald ingredient niet vergeet..

Groente en fruit zijn standaard ingrediënten in een smoothie, maar we moeten vetten niet vergeten. Als je er vetten aan toevoegt, denk aan een avocado, noten of volle Griekse yoghurt zorgt het er niet alleen voor dat de smaak van je smoothie wordt verbeterd, maar de kwaliteit ook.

Vetten toevoegen aan je smoothie

Vaak ‘vergeten’ we vetten toe te voegen aan smoothies, want met zoveel fruit en/of groenten krijg je toch al genoeg goeds binnen. Maar vet is noodzakelijk voor een gezonde smoothie. Als je alleen maar gebruik maakt van bijvoorbeeld groente, krijg je nauwelijks vetten binnen. Groente bevat van zichzelf namelijk nauwelijks vet, maar zitten wel vol met vetoplosbare vitamines. Deze vitamines, denk aan vitaminen A, D, E en K hebben een bron van vet nodig voor een optimale opname. Bepaalde antioxidanten worden namelijk veel efficiënter opgenomen als het wordt geconsumeerd in combinatie met een gezonde vet. Lycopeen bijvoorbeeld, het carotenoïde in rode tomaten, wordt efficiënter opgenomen als het wordt gekookt en gegeten met een scheutje olijfolie. Good to know!

Dit vind je misschien ook interessant:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dít doet iedereen fout bij het maken van een smoothie (jij ook!)
Sluiten