Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 21 februari 2014

Snack attack: DIY worstenbroodjes

Claire komt uit Brabant. En in Brabant eet je worstenbroodjes. Da’s simpel. Nu is een worstenbroodje niet meteen de meest gezonde optie. Vooral niet wanneer je hem kant-en-klaar koopt.

Tijd dus voor een DIY variant waarbij je zelf én kunt bepalen wat voor worst je gebruikt én kunt kiezen voor een iets meer volwaardige & voedzame deegsoort. En oké, we geven het toe, dit broodje is meer een kruising tussen een worsten- en een saucijzenbroodje. Maar dat maakt het niet minder lekker!

[nodig]

(voor 6 worstenbroodjes)
– volkoren/spelt bladerdeeg het liefst 2 grote vellen (verkrijgbaar bij o.a. de natuurwinkel)
– 6 biologische runderworstjes
– beetje eigeel

[bereiden]

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi 2 grote rechthoekige vellen volkoren bladerdeeg en leg 1 vel op een bakplaat met bakpapier. Braad 6 kleine biologische worstjes kort even aan in een (braad)pan en verdeel deze over het bladerdeeg met steeds 1,5 a 2 cm ruimte er tussen. Plaats hierover heen het tweede vel bladerdeeg en druk dit steeds tussen de worstjes goed aan. Klop wat eigeel los en besmeer de bovenste laag deeg met het eigeel. Zet ongeveer 30 minuten in de oven totdat het goudbruin is en snijd de broodjes op de ruimte tussen de worstjes los.

ENJOY!

Reageer op artikel:
Snack attack: DIY worstenbroodjes
Sluiten