Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 5 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Snack attack: Plofcorn

Vroeger, toen we zelf nog klein waren stond het weekend voor: langer op mogen blijven, logeren bij nichtjes en als het even kon: popcorn ploffen. Het getik & geplof van de maiskorrels tegen de pan, de geur en vooral de spanning als we stiekem de deksel even op tilden en er zo een aantal gepofte witte bolletjes de keuken door schoten.

Inmiddels liggen er zakken kant & klare popcorn in de schappen (vol zout of suiker) of ready 2 pop, magnetron popcorn (iets wat voedingsexperts zelf nooit zouden eten vanwege de chemische reactie die ontstaat tussen de verpakking en de popcorn). Wij zeggen: doe het lekker zelf! Ouderwets met een zak plof maiskorrels. Niet alleen voor het nostalgische gevoel maar ook omdat het een stuk gezonder is!

[Nodig]

– pofmais (te koop bij de natuurwinkel)
– goede plantaardige olie (die je tot hoge temperaturen kunt verhitten) en/of kokosvet, een grote hoge pan met een dikke bodem.

[Bereiden]

Doe wat olie/boter in de pan, strooi de maiskorrels in de pan zodat ze de bodem bedekken, deksel erop en wachten maar. Let op! Hou het vuur en de hitte in de pan in de gaten, til af & toe het deksel voorzichtig van de pan: te zacht en de korrels poppen niet goed, te hard en de onderste laag verbrandt!

Tip: wil je voor een extra feestelijke touch toch een smaakje? strooi eens wat (gedroogde)kruiden, parmezaanse kaas of een beetje ahorn siroop over je popcorn als het net is gepoft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Snack attack: Plofcorn
Sluiten