Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eten 21 mrt 2019

Snel en makkelijk recept? Deze noedels met zwarte bonensaus bereid je binnen no time!

Een lange werkdag achter de rug, héél lang in de file gestaan of simpelweg geen zin om de keukenprinses uit te hangen? We got you met dit onwijs snelle, makkelijke én voedzame recept! De basis voor dit recept is zwarte bonensaus en die gaat het beste samen met biefstuk. Maar wil je deze saus liever uitproberen met kip of vis; be my guest! Ook kun je kiezen uit rijst, noodles of een ander bijgerecht naar wens. Je hebt dit gerecht hoe dan ook binnen 20 minuutjes op tafel getoverd, YES! 

Het recept

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram biefstuk (kamertemperatuur!)
  • 300 gram noedels of rijst
  • 400 gram broccoli
  • 6 takjes koriander
  • 6 takjes basilicum
  • 70 gram pinda’s

Voor de saus neem je: 

  • 1 blikje zwarte bonen (400 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels honing/ agave siroop
  • 4 theelepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 8 eetlepels bouillon naar keuze

Zo maak je het gerecht: 

Stap 1 

Bestrooi de biefstuk met peper en zout en laat de kruiden eventjes intrekken. In de tussentijd kun je de honing, sesamolie, sojasaus, bouillon en de suiker in een kommetje mengen. Kook de noedels en/of de rijst in een pan met gezouten water. Ook de broccoli dient beetgaar te worden gekookt.

Stap 2 

Bak ondertussen de biefstuk aan beiden kanten. Het liefst voor 3 minuten, maar als je van doorbakken biefstuk houdt bak je het vlees natuurlijk iets langer. Laat het vlees afkoelen en snijd het daarna in plakjes. Hak daarna de knoflook, koriander, basilicum en pinda’s grof.

Stap 3

Doe het sojasausje – die je in een kommetje hebt staan – in een pan en voeg de zwarte bonen hieraan toe. Schep de noedels (of rijst) en de broccoli in dezelfde pan en meng alles goed door elkaar. Garneer het gerecht met de kruiden, pinda’s en de plakjes biefstuk. Eet smakelijk!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pauline – Uitpaulineskeuken.nl (@uitpaulineskeuken) op

Deze gerechten tover je ook binnen no time op tafel:

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Uitpaulineskeuken

Reageer op artikel:
Snel en makkelijk recept? Deze noedels met zwarte bonensaus bereid je binnen no time!
Sluiten