Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 19 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Snelle pasta met gebakken feta uit de oven (van de TikTok hack!)

Dit recept voor snelle pasta met gebakken feta uit de oven ontplófte haast op TikTok. Sterker nog: toen het voor het eerst viral ging in 2019 dankzij een Finse foodblogger, raakte de voorraad feta in Finland compleet uitverkocht. In 2020 ging het nog een keer viral op het sociale medium, waar het onlangs aan zijn derde ereronde begon.

Ons culinaire zusje Culy maakte het recept en schreef het voor je uit. Deze pasta met gebakken feta uit de oven is niet alleen super makkelijk en snel klaar, maar ook verslavend lekker.

Bron: Culy.nl

Pasta met gebakken feta uit de oven

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel de kerstomaten over een ovenschaal en meng ze met wat van de olijfolie, zout en peper. Leg het blok feta in het midden van de ovenschaal. Knijp de citroen uit boven de schaal en leg ‘m er knus bij. Plet de tenen knoflook en gooi ze met schil en al in de schaal.

Bestrooi de feta met de gedroogde oregano en chili en druppel de rest van de olijfolie eroverheen. Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Verhoog de temperatuur van de oven daarna naar 225 graden en laat nog 10 minuten bakken.

Kook ondertussen de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Haal de ovenschaal uit de oven en haal de tenen knoflook en de citroen eruit. Schep de inhoud van de ovenschaal door elkaar zodat er een saus ontstaat. Meng de gekookte pasta erdoorheen en maak af met de verse basilicum.

Bron: Culy.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snelle pasta met gebakken feta uit de oven (van de TikTok hack!)
Sluiten