Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Gezondheid november 15, 2017

Snurkende partner naast je in bed? Deze (prachtige) anti-snurk plant helpt

Zeker als je (jonge) kinderen hebt, die nog weleens langs willen komen ‘s nachts, hecht je grote waarde aan je slaap. Niets zo vervelend dan als een snurkende partner. Die je uit je slaap houdt. Sla twee vliegen in één klap met de prachtige anti-snurk plant die ook je interieur een boost geeft.

Heb jij een exemplaar naast je in bed liggen die wel wegweet met de oud Hollandsche kinderhit ‘Zagen, zagen, wiede wiede…’ Kan het arme schaap natuurlijk helemaal niks aan doen, maar als het op schapen aankomt wil jij ze liever tellen om in een tomeloze diepe slaap te vallen. De hele nacht. En een snurkende partner kan de boel flink verstoren.

LEES OOK: 10 natuurlijke tips om snurken tegen te gaan.

Anti-snurk plant

Wacht even, gaan we je nu vertellen dat de oplossing in een simpele plant zit? Het is waarschijnlijk een beetje te bout om te stellen en dit zal zeker niet opgaan voor mensen met heftige snurkproblemen als slaap apneu, maar ja. Een plant zou wel eens de oplossing kunnen zijn om je zagende wederhelft weer stil te krijgen.

Snurkende partner

Snurken komt doordat er een vernauwing ontstaat tussen de neus en de stembanden. Gevolg: een snurk van heb ik jou daar. En planten zorgen voor zuurstof in de lucht. De plant die het karwei het allerbeste kan klaren is de ananasplant. De Bromelia Ananas. Een pracht van een plant bovendien. De eigenschappen waar we zoet op gaan dromen is het ingredïent bromelaïne. Dit enzym werkt ontstekingsremmend. Verder geeft het zijn zuurstof ‘s nachts af in plaats van overdag en dat maakt hem uitermate geschikt om onze luchtwegen te verwijden. Het snurken zou hiermee afnemen.

Laat dit plantje nu bijzonder fotogeniek zijn en niet misstaan in elk interieur. Dus wat let je om een prachtige ananasplant in huis te halen. Mocht het uiteindelijk toch niet zo goed werken als gehoopt dan kijk je in plaats van naar de binnenkant van je ogen in ieder geval nog wel naar een pracht van een plant bij je bed.

Wat te doen tegen snurken

Reageer op artikel:
Snurkende partner naast je in bed? Deze (prachtige) anti-snurk plant helpt
Sluiten