Anne Broekman
Anne Broekman Body 4 nov 2016

So long, farewell, Auf Wiedersehen, adieu: zo kom je van die laatste 5 kilo af

Of het nou door zwangerschap, een gebrek aan beweging of een teveel aan chips & choco komt (of een combinatie van die drie): soms ben je iets te voluptueus naar je eigen zin. Je valt af, maar blijft maar steken op die vervloekte laatste 5 kilo. Famme’s Anne besloot er korte metten mee te maken en testte de Size Zero-methode.

Tjonge jonge jonge, wat heb ik die zwangerschapskilo’s onderschat zeg. Terwijl het zo veelbelovend begon. Toen ik 20 weken zwanger was, zat er amper 4 kilo extra aan. Appeltje eitje, dacht ik, want in mijn oneindige naïviteit ging ik ervan uit dat ik dus in totaal zo’n 8 kilo zou aantikken. Maar toen begon het. De ontembare honger, die gestild werd met koekjes (Jan Hagel, jummie) en volle chocomel. Soms werd ik zelfs wakker van de honger, dus had ik een koektrommel naast mijn bed staan, in case of emergency. De geplande 8 kilo werden er 18. Althans, dat maak ik mezelf wijs want na die 18 kilo ben ik gestopt met wegen. Dat afvallen kwam vanzelf wel, als ik druk was met mijn baby. En ook door de borstvoeding zouden de kilo’s er vanaf vliegen, had ik bedacht.

LEES OOK: Afvallen? Stop dan met kijken naar zielige films

Stok achter de deur

Enfin, dat liep anders. Na zes weken hield ik door allerhande ellende de borstvoeding voor gezien. Daar ging mijn masterplan! Tuurlijk viel ik wel wat af, maar mijn buik bleef maar dik. Net als mijn kont. En armen. En bovenbenen. Alles dus eigenlijk. Na een jaar paste ik wel weer in een paar pre-zwangerschapskledingstukken, maar heel lekker zat het allemaal niet. De laatste loodjes zijn altijd het zwaarst, en ik bleef maar hangen op die welbekende 5 laatste kilo’s. Maar ik haat – háát – sport en ben een lekkerbek, dus wat te doen? Toen kwam de o zo nodige stok achter de deur: ik werd ten huwelijk gevraagd. Ik mocht trouwjurken gaan passen! Maar dat deed ik toch het liefst met een maatje minder, en dus schakelde ik hulp in. De Size Zero Easy Shape Trainer belooft ‘snel en moeiteloos afvallen’. Kom maar op!

Zonder zweet

In beha en onderbroek sta ik in de behandelkamer van Size Zero Amsterdam. Medewerkster Fleur meet de omtrek van mijn buik, heupen en bovenbenen. Daarna ga ik op een behandeltafel liggen. Fleur plakt diverse metalen pads met een gel op mijn probleemgebieden. Deze pads geven kleine stroomstootjes (dat klinkt enger dan het is) en produceren geluidsgolven. Het heeft een drievoudige werking: mijn spieren worden getraind, vetcellen worden afgebroken en overtollig vocht wordt afgedreven. Gifstoffen worden via de blaas afgevoerd (ik moet ook meteen plassen na de eerste behandeling) waardoor ook mijn huid moet gaan verbeteren én de cellulitis vermindert. Kan ik op deze behandeltafel blijven wonen? De behandeling duurt drie kwartier. Drie kwartier waarin ik lekker lees en op Facebook struin. Dit is een stuk beter dan zweten in de gym.

Knop omzetten

Easy peasy, afvallen op deze manier, maar ook qua eten gaat er in mijn hoofd een knop om. Elk pondje gaat door het mondje, het is een waarheid als een koe. Dus ik verban de chips, koekjes en frisdrank en ga over op groene thee, crackers en rijstwafels. Elke donderdagavond krijg ik een Size Zero behandeling, in totaal onderga ik vijf sessies. En hoera, ik val af! Op de dag dat ik voor het eerst trouwjurken ga passen, zit ik verdomd lekker in mijn vel. Collega’s zeggen dat ik er zo goed uitzie, vriendinnen willen ‘mijn geheim’ weten.

Uur van de waarheid

En dan is het tijd voor de laatste meting. Opnieuw gaat het meetlint langs mijn benen, heupen en buik. Het viel me al op dat ik weer in al mijn oude kleding pas, en de cijfers lijken mijn vermoeden te bevestigen. Maar liefst 38 (!) centimeter ben ik de afgelopen weken kwijtgeraakt. Ik ben blij, blijer, blijst. Maar toch een kleine kanttekening: komt dit o zo fijne resultaat nou door de behandelingen of door mijn rigide no-snacks-dieet? Het is een beetje de kip of het ei vraagstuk. Volgens Size Zero‘s Fleur is een gezonde levensstijl naast de behandelingen zeker belangrijk, het is dus niet zo dat je je gedachteloos vol kunt proppen met chips en bitterballen en daarnaast tóch lekker makkelijk gewicht verliezen (hè, jammer). Maar de Size Zero-methode ondersteunt wel het proces van afvallen en één behandeling staat gelijk aan tien uur intensieve krachttraining, maar dan zonder sportschool-ellende. Hoe dan ook is mijn doel bereikt: de vijf extra kilo’s zijn eraf (ik weeg zelfs iets minder dan voor mijn zwangerschap) en ik pas weer in mijn favoriete skinny jeans. Missie geslaagd.

Meer informatie? Ga naar de website van Size Zero.

LEES OOK: Onderzoek: zoveel impact heeft jouw gedrag op je dochters zelfbeeld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
So long, farewell, Auf Wiedersehen, adieu: zo kom je van die laatste 5 kilo af
Sluiten